LAKŠA KOMUNIKACIJA

Brendovi od sada mogu slati videozapise korisnicima

Autor Krunoslav Ćosić

Viber pokreće nove značajke u Business Messages

Izvor: Thiago Prudencio / Zuma Press / Profimedia

Uz slanje videozapisa dostupno za 3gp, m4v, mov i mp4 formate (s maksimalnom veličinom od 200 MB) korisnici mogu kopirati kodove, linkove i kontakt podatke samo jednim dodirom unutar dobivene poslovne poruke.

U komunikaciji između brendova i njihovih potrošača poruke koje brend šalje korisnicima mogu biti različitih vrsta:
▪ samo video
▪ video i tekst
▪ gumb za video, tekst i CTA

Korisnici, s druge strane, mogu odgovoriti na dobivenu videoporuku i prikvačiti je kao i bilo koju drugu poruku kako bi im ona, naknadno, bila dostupnija. Ova nova značajka omogućuje brandovima slanje još zanimljivijeg, kreativnijeg i korisnijeg sadržaja jer je putem videa mnogo lakše predstaviti novi proizvod, objasniti njegove karakteristike ili dati upute.

Izvor: Viber

Kozmetički brend može podijeliti video s detaljnim pregledom novih proizvoda koje je korisnik nedavno kupio i objasniti kako ga kombinirati s drugim proizvodima. Nova Viberova funkcionalnost posebno je korisna kada brendovi imaju sezonske rasprodaje ili neke druge promotivne aktivnosti.

Kako bi se korisnicima dodatno pojednostavila interakcija s brendovima Viber omogućuje i kopiranje kodova, telefonskih brojeva, e-pošte i poveznica dobivenih u poslovnim porukama. Ova je značajka dostupna za brojeve od 4 i više znamenki, što je posebno prikladno za jednokratne lozinke, promotivne kodove ili ID-ove za praćenje isporuke.

Kratkim dodirom na link, e-mail ili duži broj (iznad 7 znamenki) koji se može birati ili poslati korisnici će vidjeti izbornik s različitim opcijama: poziv, poruka, dodavanje kontaktu, itd. ili će biti preusmjereni na web stranicu ili e-mail.