STEAM PLATFORMA

UMJESTO 7 DANA Nova pravila za preuzimanje besplatnih igara

Autor Smartlife

Od sada imate samo 24 sata za zgrabiti besplatnu video igru

Izvor: Steam

Kako se približavaju praznici tako stižu i dodatni popusti i pokloni, ali i jedna novost iz Epic Games - mijenjaju pravila igre. Umjesto dosadašnji sedam dana, sada imate samo 24 sata za preuzeti besplatnu igru.

Popusti su počeli i prema najavi trajat će sve do 6. siječnja 2022. Vrijeme je da u listu želja ubacite omiljene igre i čekate dok im cijena padne na prihvatljiv iznos. Na popustu do 75% nalaze se naslovi kao što su novi Battlefield 2042, Guardians of the Galaxy, ali i Crysis remaster trilogija, Far Cry 6, Back 4 Blood i mnoge druge.

Izvor: Steam

Ono od čega Epic Games nije odustao su besplatne igre. Umjesto dvije igre koje su besplatne cijelih tjedan dana ovoga puta u pitanju je jedna igra – Shenmue III. Ovo je treći nastavak epske sage o Rio Hazukiju, majstoru borilačkih vještina koji je odlučio otkriti misterij iza ubojstva svog oca...

Akcijski RPG otvorenog svijeta

Shenmue je poznat po tome što je u pitanju igra koja je uspostavila format otvorenog svijeta za akcijske RPG igre. U pitanju je svijet koji izaziva strahopoštovanje s impresivnom pričom koja sadrži kino sekvence, realističan sustav borbe i zabavne mini-igre.

Izvor: Steam

U trećem dijelu epske Shenmue sage Rio pokušava riješiti misteriju iza Feniks ogledala, artefakta koj3e je tražio ubojica njegovog oca. Njegovo putovanje ga vodi do impresivno prikazane ruralne Kine prepune aktivnosti i okružene prelijepim pejzažima kao i do gradova i planinskih sela u kojima može nastaviti obuku, okušati se u kockanju, igrati arkadne igre i raditi poslove dok istražuje one koji znaju istinu iza Feniks ogledala.

Saga traje od 1999. godine

Prva Shenmue igra izašla je davne 1999. godine, nastavak Shenmue II samo dve godine kasnije, da bi treći deo bio dostupan od 2019. godine. Igra je toliko popularna da je za 2022. godinu najavljena premijera animirane adaptacije ove igre.

Izvor: Steam

Kako biste uživali u ovoj akcijskoj avanturi i svladali borilačke vještine koje posjeduje glavni protagonist bit će vam potreban osrednje jako računalo: Core i5 CPU (minimalno 4. generacije), 4 GB RAM-a i GeForce GTX 650 Ti (DirectX 11 grafika s minimalno 2 GB VRAM).

Za one koji za sustav koriste SSD-ove od 128 GB napominjemo kako Shenmue III zbog svojeg otvorenog svijeta i raskošnih tekstura nikako ne gleda blagonaklono na vaš skladišni podsustav pa je potrebno počistiti bar 100 GB prostora na particiji s igrama.

Igra je na Steam platformi ocijenjena pozitivno, što je dobar pokazatelj za igru koja očigledno vrijedi 30 eura, a treba ju dodati u svoju biblioteku kako bi ostala trajno u vašem vlasništvu. Ne zaboravite, Shenmue III je besplatna na Epic Games do 17. 12. 2021. u 17h.

Shenmue III - E3 2019 Trailer | PS4
Izvor: Youtube