ZA GAMERE

NOVA PLATFORMA ZA IGRE Pokretat će nove generacije uređaja za igranje

Autor Ivan Vukić

Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 je namjenski izgrađena platforma

Izvor: Qualcomm

Igračima će omogućiti najbolje mjesto za igranje svojih omiljenih igara, najavljuje Qualcomm novu platformu za gamere. Platforma Snapdragon G3x Gen 1 pruža vrhunske performanse za pokretanje svih Android igara, igranje sadržaja iz biblioteka igara u oblaku, streamanje igara s kućne konzole ili računala.

Platforma je osmišljena za nevjerojatna iskustva za igrače koji su u pokretu. Platforma Snapdragon G3x donosi igranje nove generacije u ruke igrača te sadrži:

Qualcomm Adreno GPU za pokretanje igara pri ultra glatkih 144 sličica u sekundi i 10-bitni HDR za igranje igara s više od milijardu nijansi boja.

Izvor: Qualcomm

Powerhouse povezivost s Qualcomm FastConnect 6900 Mobile Connectivity s Wi-Fi 6 i 6E za malu latenciju i velike brzine prijenosa i streaminga. 5G mmWave i sub-6 koristit će se za ultra-brzo igranje u oblaku bez kašnjenja uz streaming igara s najvećom propusnošću s usluga kao što su Xbox Cloud Gaming ili Steam Remote Play.

Tehnologija Snapdragon Sound optimizirana je za kvalitetu, kašnjenje (latenciju) i robusnost tako da igrači mogu točno locirati protivnike i čuti svu akciju koja se događa oko njih.

Uz podršku AKSys pruža precizan dodir s tehnologijom mapiranja kontrolera kako bi se omogućilo korištenje ugrađenih kontrolera u širokom spektru igara.

Prošireno iskustvo na više zaslona može se otključati mogućnošću povezivanja s XR preglednikom putem USB-C-a na uređaj koji pokreće Snapdragon G3x. Omogućuje uređaju djelovanje poput pratećeg kontrolera na 4K televizoru.

Izvor: Qualcomm

Kako bi predstavio platformu Qualcomm Technologies se udružio s Razerom kako bi izradio prvi Snapdragon G3x ručni gaming Developer Kit koji je dostupan isključivo za programere. Razer je globalni lider u hardveru za igre i već je izgradio jedan od najvećih svjetskih ekosustava hardvera, softvera i usluga usmjerenih na igrače.

6,65-inčni OLED zaslon s Full HD+ rezolucijom i 10-bitnim HDR-om pri frekvenciji do 120 Hz prikazuje više od milijardu nijansi boja. Web kamera od 5 MP pri 1080p omogućuje igračima da s dva snime sebe kako igraju i streamaju igre svojoj publici.

5G mmWave i sub-6 i Wi-Fi 6E služe za brzu povezivost i nisku latenciju te ultra-brzo učitavanje i download podataka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI