NOGOMET I 5G

KATAR 2022 Očekuju vas nezaboravna 5G iskustva

Autor Krunoslav Ćosić

Za godinu dana u Kataru će početi svjetsko prvenstvo u nogometu

Izvor: Ericsson

Ericsson i Ooredoo surađuju kako bi nogometnim navijačima osigurali nezaboravna 5G iskustva na sportskom događaju u Kataru 2022. Sve počinje 21. studenog 2022., a trajat će do 18. prosinca.

Stotine tisuća navijača iz cijelog svijeta, uz nogomet i igru reprezentacije Hrvatske, uživat će u najboljim mogućim 5G iskustvima, obećava Ericsson – s partnerima će osigurati optimizaciju mreže i upravljanje događajima te 5G povezivanje na osam stadiona u šest gradova kao i u namjenskim fan zonama, zračnim lukama i mjestima atrakcija.

Ericsson i Ooredoo Qatar upravljat će radnim učinkom 5G radio pristupne mreže (RAN) u cijeloj mreži putem Ericsson Managed Services rješenja.

Izvor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ljubitelji nogometa moći će uživati u pogodnostima povezivanja još prije jer se Ooredoo Qatar i Ericsson također udružuju na upravljanju mrežom događaja za regionalni turnir u Kataru od 30. studenog do 18. prosinca 2021.

Tekuća modernizacija nacionalne mreže Ericssona i Ooredoo Qatar usmjerena na 5G omogućuje Ooredoou Qatar da brzo implementira novu tehnologiju prema cilju pokrivenosti s 5G širom zemlje. Ojačana RAN mreža s Ericssonovim pogonom omogućit će Ooredoou Qatar mobilne širokopojasne veze s vrlo visokim mrežnim brzinama, malim kašnjenjem i velikim kapacitetom prijenosa podataka.

Obožavatelji će moći uživati u interaktivnosti u stvarnom vremenu visoke razlučivosti i iskustvima streaminga. Proizvodi i rješenja Ericssonovog radio sustava korišteni su već na stadionima u drugim dijelovima svijeta kako bi se povećala povezanost i povećao kapacitet, dajući navijačima vrhunsku mogućnost prijenosa uživo sa sportskih terena uz interaktivnu komunikaciju i usluge društvenog umrežavanja.

Izvor: - / Wavebreak / Profimedia