DOK HODATE

GMAIL NA ANDROIDU: Od sada može sam čitati vašu pristiglu poštu

Aplikacija omogućuje jasniji prikaz teksta i ima funkciju automatskog čitanja

Izvor: Google

Način čitanja omogućuje jasniji prikaz teksta i ima funkciju automatskog čitanja, a osim s Gmailom sada radi i s drugim aplikacijama za društveno umrežavanje i e-poštu.

Još 2020. godine Google je pokrenuo aplikaciju Reading Mode za operativni sustav Android, koja je s najnovijim ažuriranjem postala mnogo korisnija. Aplikacija koja omogućuje jasniji prikaz teksta i ima funkciju automatskog čitanja sada radi u Gmailu kao i na platformama za mikroblogging X i Threads.

Način čitanja također se može koristiti s drugim aplikacijama za društveno umrežavanje i e-poštu. Za one koji nisu upoznati s ovom aplikacijom način čitanja svaku stranicu pretvara u običan "čist" tekst, što olakšava čitanje bez ometanja.

Programeri napominju kako postoji mogućnost da aplikacija neće dobro raditi "u suradnji" sa svim aplikacijama za društveno umrežavanje i e-poštu, no za pretpostaviti je da će se to uskoro popraviti.

Osim toga, aplikacija ima i mogućnost čitanja teksta naglas, što može biti vrlo korisno kada ste u pokretu pa je slušanje svakako bolja opcija od čitanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI