ZA HOTELE

POVEZANE TEHNOLOGIJE KROZ SMARTTHINGS: Od pametne trgovine do pametnog ureda

Autor Krunoslav Ćosić

SmartThings omogućuje vlasnicima tvrtki da iskoriste svoju digitalnu signalizaciju

Izvor: Samsung

Na sajmu Integrated Systems Europe (ISE) Samsung je pokazao kako tvrtke mogu iskoristiti povezanu tehnologiju kroz aplikaciju SmartThings.

SmartThings omogućuje vlasnicima tvrtki da iskoriste svoju digitalnu signalizaciju za povezivanje i stjecanje veće kontrole nad svojim pametnim uređajima u različitim okruženjima. Nudeći značajku povezivanja SmartThings komercijalnim zaslonima kao što su Smart Signage i hotelski televizori korisnici mogu iskusiti pogodnost hiperpovezivanja u svojim poslovnim okruženjima.

Bolje upravljanje energijom

Ove promjene će uključivati Samsung pametne uređaje kao i druge uređaje koji podržavaju najnovije IoT specifikacije u industriji, Matter i Home Connectivity Alliance (HCA). Aplikacija se može koristiti u različitim poslovnim okruženjima čime Samsung doprinosi učinkovitijem upravljanju prostorom i energijom pretvarajući poslovna mjesta u međusobno povezane i pametne prostore.

Izvor: Samsung

Ova poboljšanja osmišljena su kako bi koristila svim vrstama poslovnih korisnika, od vlasnika malih i srednjih tvrtki do velikih korporacija. Primjeri pametnih prostora, uključujući pametnu trgovinu, pametni ured i pametni hotel, izloženi su na Samsungovom štandu na ISE 2024.

Automatizirano upravljanje prostorom

Značajka Routines korisnici omogućuje da stvore željena okruženja unaprijed postavljajući optimalnu rasvjetu, temperaturu, vlažnost i kvalitetu zraka te ih jednostavno održavati uz automatizirano upravljanje prostorom.

Na primjer, pametna trgovina može automatski uključiti i isključiti napajanje kako bi uskladila ploče s jelovnicima i rasvjetu s radnim satima.

Vlasnicima tvrtki će SmartThings AI Energy pomoći da ostanu ekološki osviješteni smanjujući potrošnju energije učinkovitim upravljanjem imovine i naprednim nadzorom poput isključivanja povezanih uređaja ili prigušivanja svjetla tijekom dana, ovisno o potrošnji energije, popunjenosti i vremenu.

Dijeljenje značajki SmartThings

Kada je u pitanju hotel ili konferencijska soba, gdje vlasnik uređaja i korisnik mogu biti različiti, vlasnik uređaja može generirati web URL za dijeljenje značajki SmartThings s krajnjim korisnicima.

Izvor: Samsung

Na ovaj način gosti hotela i korisnici konferencijske sobe mogu jednostavno uživati u iskustvu SmartThings platfrome bez potrebe za instaliranjem dodatne aplikacije. Vlasnik uređaja također može odrediti korištenje autorizacije i trajanje povezanog uređaja prilikom generiranja web URL-a.

SmartThings for Business bit će globalno dostupan tijekom prve polovice 2024. godine. Platforma će otvoriti nove mogućnosti za učinkovito, pametno upravljanje raznim uređajima u svim industrijama.