Gemini Pro

GENERATIVNA UMJETNA INTELIGENCIJA: Razumije tekst, kod, fotografije i video

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung je prvi Google Cloud partner koji korisnicima omogućuje Gemini Pro na Vertex AI

Izvor: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji svi koji budu koristili novu Samsung Galaxy S24 seriju moći će koristiti Gemini Pro koji je od temelja kreiran da bude multimodalan, može generalizirati i bez problema razumjeti, operirati i kombinirati različite vrste informacija uključujući tekst, kod, fotografije i video.

Počevši sa Samsung aplikacijama korisnici mogu iskoristiti značajku sažimanja u aplikacijama Notes, Voice Recorder i Keyboard. Gemini Pro na Vertex AI pruža Samsung uređajima ključne značajke Google Clouda uključujući sigurnost, zaštitu, privatnost i usklađenost podataka.

Samsung je novu seriju S24 predstavio u San Joseu u Kaliforniji, a nakon strogog višemjesečnog testiranja i konkurentske evaluacije timovi Google Clouda i tvrtke Samsung surađivali su u stvaranju najboljeg AI iskustva koje pokreće Gemini na Galaxy pametnim telefonima.

Izvor: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Korisnici Galaxy S24 serije također mogu odmah iskoristiti prednosti Imagen, najnaprednije tehnologije difuzije teksta u fotografiju iz Google DeepMinda do sada. S Imagen 2 na Vertex AI, Samsung korisnicima donosi sigurne i intuitivne mogućnosti uređivanja fotografija.

Ove značajke mogu se pronaći u Generative Editu u galeriji na Galaxy S24 pametnom telefonu. Kao dio ove suradnje Samsung je također jedan od prvih korisnika za testiranje Gemini Ultra, najmoćnijeg i najvećeg modela tvrtke Google za izuzetno kompleksne zadatke.

S24 serija također će koristiti Gemini Nano, LLM predstavljen kao dio operativnog sustava Android 14, najučinkovitiji Gemini model za zadatke na uređaju.

S Gemini modelom razvojni inženjeri tvrtke Samsung mogu iskoristiti vrhunsku infrastrukturu Google Clouda, napredne performanse i fleksibilnost kako bi isporučili sigurne, pouzdane i uzbudljive aplikacije s generativnom AI na Samsung pametnim telefonima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI