učetverostručuje brzinu

BOINGO WIRELESS: Prva Wi-Fi 7 mreža za javne prostore

Autor Davor Dakić

Wi-Fi 7 je omogućen na stanici sustava masovnog prijevoza u Las Vegasu

Izvor: Shutterstock

Prva živa Wi-Fi 7 mreža u industriji na javnom mjestu postavljena je tijekom sajma CES 2024 u Las Vegasu, a postavio ju je Boingo Wireless, pružatelj celularnih distribuiranih antenskih sustava (DAS), Wi-Fi i privatnih mreža.

Mreža se nalazi na stanici Las Vegas Monorail Boingo u Las Vegas Convention Centeru čime se Wi-Fi 7, najnovija generacija Wi-Fi tehnologije, postavlja nakon Wi-Fi 6 i Wi-Fi 6E. Prva Wi-Fi 7 ponuda tvrtke Boingo osmišljena je za poboljšanje bežičnih performansi i minimaliziranje praznina u pokrivenosti s ekstremnim brzinama, niskom latencijom i povećanim kapacitetom.

Wi-Fi 7 udvostručuje propusnost mreže i učetverostručuje brzinu u odnosu na Wi-Fi 6 s vršnim brzinama koje prelaze 40 Gb/s. Wi-Fi 7 također poboljšava energetsku učinkovitost smanjujući ukupnu potrošnju energije i ima poboljšane WPA3 sigurnosne protokole nudeći robusnu autentifikaciju i alate za šifriranje.

Wi-Fi 7 mreže će omogućiti sigurne Wi-Fi povezivosti za visoko prometna, raznolika poslovna okruženja uključujući zračne luke, tranzitne stanice, hotele , kockarnice, stadione, bolnice i vojne baze.

Inače, ba prošlogodišnjem CES-u tvrtka je otvorila Boingo Innovation Center pored Las Vegas Convention Centera, a koji će služiti kao poligon za testiranje 5G i Wi-Fi 7 aplikacija. Boingo je također najavio da proširuje 5G povezivost na Las Vegasu s novim bežičnim mrežama svjetske klase u Dream Las Vegasu.

Boingova implementacija Wi-Fi 7 mreže nastavlja se na pokretanje prve komercijalne DAS mreže, prve Passpoint mreže, prve CBRS privatne mreže u zračnoj luci i prve Wi-Fi 6 mreže u zračnoj luci. Ruter Ruckus R770, uz Wi-Fi 7 pristupne točke (AP) vođene umjetnom inteligencijom korišten je za implementaciju Boinga.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI