UHVATI VAS JEZA

HRVATSKA HOROR IGRA: Inspiracija su hrvatski vlakovi

Autor Smartlife

Svima poznata noćna mora vožnje hrvatskim vlakovima bila je inspiracija za video igre

Izvor: Youtube

Na Steamu je odnedavno dostupna Phantoms, horor igra hrvatskog razvojnog tima Solitude Software koja igrače vodi u jezivu avanturu u vlaku, a za koju autori kažu da njezina poveznica s hrvatskim vlakovima nije nimalo slučajna.

Neki vole reći da je putovanje vlakom u Hrvatskoj iskustvo gotovo kao u noćnoj mori. A da u tome ima nešto pokazuje nova hrvatska horor igra autora Mateja Balaškovića i njegove ekipe Solitude Software.

Riječ je o horor avanturi Fantomi koja se odvija u misterioznom vlaku, a koja se kao ideja rodila nakon putovanja vlakom, piše HCL. Fantomi vode igrače kroz priču podijeljenu u pet dijelova, koja počinje kada se igrač ukrca na vlak s namjerom da posjeti svog prijatelja Floyda.

Phantoms (Launch Trailer)
Izvor: Youtube

No, u maniri Silent Hilla vlak ubrzo postaje mračno lovište iz kojeg se mora pobjeći živ, suočavajući se s neprijateljima i rješavajući zagonetke.

Igra je inspirirana retro grafikom i estetikom iz vremena prvog PlayStationa. Trenutno je Phantoms dostupan samo u verziji za PC računala, a prodaje se na platformi Steam po cijeni od 7,8 eura.

SILENT HILL f Teaser Trailer (4K:EN) | KONAMI
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI