Pametne platforme

SNAPDRAGON 7 GEN 3: Novi čipset za srednji cjenovni segment

Autor Krunoslav Ćosić

Qualcomm je predstavio novi čip za pametne telefone, a prvi uređaj s novim čipom trebao bi biti Honor 100

Izvor: Youtube

Iz Qualcomma kažu da će umjetna inteligencija optimizirati značajke pri igranju, korištenju kamere te s podrškom za 5G brzine preuzimanja do 5 Gb/s. Novi predstavnik Snapdragon 7 serije omogućit će snimanje fotografija više razlučivosti korištenjem AI Remosaica za uklanjanje promjene boje i zrnatosti.

Izvor: Youtube

Uz podršku trostruke frekvencije dobit ćete poboljšanu točnost lokacije za bolju navigaciju i relevantne rezultate pretraživanja na dohvat ruke. Dolazi i novi prostorni (spatial) zvuk s praćenjem glave kako bi se osiguralo uranjanje u surround zvuk koji prati svaki vaš pokret. Dosegnut ćete nove razine mobilnog igranja s odabranim Snapdragon Elite Gaming značajkama.

Qualcomm AI Engine ima arhitekturu niske potrošnje, sa 60% poboljšanom izvedbom po vatu. Qualcomm Sensing Hub nudi prepoznavanje aktivnosti i razumijevanje rutine omogućujući vašem uređaju da intuitivno otvara aplikacije poput navigacije i glazbe.

Uz Qualcomm Kryo procesor čipset Snapdragon 7 Gen 3 dostižu se vršne brzine (takt) do 2,63 GHz pružajući time 15% poboljšanu izvedbu i 20% ukupnu energetsku učinkovitost u odnosu na prethodnika Snapdragon 7 Gen 1. Četiri slabije jezgre radit će na taktu do 1,8 GHz. Qualcomm Quick Charge 5 tehnologija puni uređaje do 50% u pet minuta.

Izvor: Youtube

Što se tiče grafike Qualcomm Adreno GPU pruža više od 50% brže grafičko renderiranje za HDR igranje, koje je postalo živopisnije uz podršku za ultra-glatki zaslon. Odabrane značajke Snapdragon Elite Gaming dodaju detalje i jasnoću, kao što je Snapdragon Game Super Resolution koja inteligentno poboljšava vizualne prikaze uz očuvanje trajanja baterije.

Qualcomm Spectra Triple ISP podržava snimanje fotografija s kamerom do 200 MP, plus istovremeno snimanje s tri leće. Inteligentne značajke kao što su AI Remosaic i AI Video Retouch prikazuju slike i snimke u oštroj jasnoći s manje zrnatosti i diskoloracije.

Izvor: Youtube

Potpuni Snapdragon Sound Technology Suite oživljava glazbu bez gubitaka, igranje bez kašnjenja i snimanje u stereo kvaliteti. Kažu da ćete doživjeti potpuno nove zvučne proboje kao što je pristup zvuku na javnim TV-ima ili uređajima vaših prijatelja, poboljšane performanse slušnih pomagala za veću pristupačnost Snapdragonu i još mnogo toga koristeći LE Audio s Auracastom.

Prvi pametni telefoni s novim čipom Snapdragon 7 Gen 3 bit će modeli tvrtki Honor i Vivo.

Introducing the Snapdragon 7 Gen 3 Mobile Platform
Izvor: Youtube