Pametne platforme

DOBAR TRIK IZ MICROSOFTA: Prljava soba postaje čista

Autor Krunoslav Ćosić

Nova će značajka biti dostupna uz web kameru u aplikaciji Microsoft Teams

Izvor: Jirapong Manastrong / Alamy / Alamy / Profimedia

Odlična novost za sve koji rade od kuće, a ne da im se sređivati sobu u kojoj hibridno rade. Zahvaljujući značajki „decorate your background” (ukrasite svoju pozadinu) i umjetnoj inteligenciji Microsoft Teams će očistiti i ukrasiti vašu neurednu pozadinu, dok preko web kamere imate video sastanak.

AI značajka će poboljšati vaš glas i web kameru već od početka 2024. godine, a u radu koristi generativne AI efekte za čišćenje i zamjenu nereda u pozadini tijekom videopoziva. To je nadogradnja već poznate značajke s virtualnim pozadinama. Nova značajka će raditi u stvarnom svijetu, a najviše sliči filtrima proširene stvarnosti koje možete pronaći na Snapchatu.

Izvor: Microsoft

Izvor: Microsoft

Što se sve može napraviti tijekom video poziva u aplikaciji Microsoft Teams? Moguće je ukrasiti pozadinu iza svojih leđa dodavanjem biljaka, raznih svjetala i predmeta. Za očekivati je da će dekoriranje raditi dobro, sudeći po prvim dojmovima ljudi koji su već vidjeli kako funkcionira.

Mnogima će ovo dobro doći kako bi se organizirali dobiju li u posljednji trenutak poziv za video sastanak te će tako sakriti neurednu pozadinu, ali i izbjeći virtualne pozadine lažnog izgleda.

Izvor: Microsoft

Nešto ranije će u Microsoft Teams doći značajka glasovne izolacije. Zahvaljujući njoj Teams će prepoznati vaš glas i potisnuti sve druge zvukove iz okoliša kako bi osigurao da se čuje samo jedna osoba, prilikom neplaniranih poziva i sastanaka u virtualnom svijetu. To znači da ćete moći razgovarati i u bučnom kafiću, ako vas iznenadi poziv, a nemate se vremena organizirati ili pronaći neko drugo, prihvatljivije mjesto.