Pametne platforme

APLIKACIJA ZA SVE: Musk najavljuje pokretanje nove značajke

Autor Davor Dakić

Preko mreže X (bivši Twitter) bit će uskoro moguće pozivanje, bez telefonskog broja korisnika

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Elon Musk iznio je planove za uvođenje video i audio poziva na nedavno rebrandiranoj mreži X. Milijarder ima nove planove za stvaranje novih usluga na platformi koja neko vrijeme stagnira što se tiče zadovoljstva korisnika.

U objavi na X-u Musk je otkrio da će omogućiti značajke pozivanja preko iOS-a, Androida, Maca i osobnih računala, pri čemu usluga ne zahtijeva telefonski broj korisnika. Nije naveo datum lansiranja, ali je izjavio da će X učinkovito funkcionirati kao "globalni adresar" i ustvrdio je da će to biti jedinstvena ponuda.

Musk je naznačio da želi transformirati X u "aplikaciju za sve", nudeći usluge koje obuhvaćaju poruke i pozive, bankarstvo i kupnju, što bi bila postava slična Tencentovom WeChatu. Tijekom procesa rebrandinga izvršna direktorica X-a Linda Yaccarino također je dodala da je revizija dizajna samo početak transformacije tvrtke u "globalno tržište".

Korisnički podaci

U zasebnom ažuriranju X će proširiti količinu podataka koje prikuplja od korisnika, piše Mobile World Live. Počeli su obavještavati korisnike o ažuriranoj politici privatnosti ovog tjedna, objašnjavajući da mogu prikupljati i koristiti njihove biometrijske podatke "za sigurnost, zaštitu i identifikaciju".

Musk je u više navrata izjavio da želi osloboditi platformu društvenih medija od neautentičnih računa i usmjeriti više korisnika na svoju uslugu koja se plaća, što bi mogao biti razlog zašto želi povećati količinu podataka koje X prikuplja.

Tvrtka također planira početi prikupljati druge informacije, uključujući radnu i obrazovnu povijest korisnika kao i aktivnost traženja posla. Njegova nova politika trebala bi stupiti na snagu 29. rujna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI