Pametne platforme

NAKON NEKOLIKO GODINA: Trump se vratio na X (Twitter)

Autor Ivan Vukić

Donald Trump na svojem profilu, nakon zabrane te kasnijeg povratka računa, nije ništa objavljivao

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U siječnju 2021. godine Twitter je zabranio pristup računu Donald Trump, nakon nereda koji su se dogodili po objavi rezultata predsjedničkih izbora u SAD-u. Ubrzo je pokrenuo svoju mrežu The Truth, ali nije bio aktivan na njoj.

Nakon što je Elon Musk kupio Twitter krajem prošle godine za 44 milijarde dolara i vratio mogućnost korištenja računa Trumpu, njemu to očigledno nije bilo zanimljivo jer sve do sada nije ništa objavio na svojem profilu.

U međuvremenu, društvena mreža izuzetno popularna u SAD-u već je i promijenila naziv u X, iako se nalazi na staroj Twitterovoj web adresi. Trumpa na mreži X prati 86,9 milijuna pratitelja, on prati samo 51 osobu, a mreži se pridružio u ožujku 2009. godine.

Uglavnom, bivši (45 po redu) predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump oglasio se na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru, prvi put od siječnja 2021. Riječ je o njegovoj fotografiji u zatvoru u saveznoj državi Georgiji koju su tamošnje vlasti snimile u četvrtak.

Tada im se Trump predao pod optužbom za nezakonito miješanje u posljednje predsjedničke izbore. Uz fotografiju je 77-godišnji političar popratio datum snimanja te riječi o miješanju u izbore i neodustajanju.

Na ovoj foto ilustraciji, slika bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa prikazana je na pametnom telefonu, a njegov račun na mreži X (ranije poznatoj kao Twitter) se vidi u pozadini u Ankari u Turskoj.

Izvor: Twitter

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI