ISTAKNITE TEKST

GOOGLE KEEP: Dolazi formatiranje teksta

Autor Igor Martić

Iako se čini kao banalna značajka, ali formatiranje teksta će unaprijediti vaše bilješke

Izvor: Google Play Store

Prednost aplikacije Google Keep je što imate pristup vašim bilješkama bez obzira spajate li se preko pametnog telefona, tableta, prijenosnog ili desktop računala. Sve vaše misli, obaveze i druge stavke su vam dostupne.

Nova značajka koja dolazi u Google Keep poboljšat će vaše bilješke, a odnosi se na formatiranje teksta u Android verziji Google Keepa tako da ćete u vašem popisu za kupnju moći označiti odnosno bolje istaknuti nešto što obavezno želite kupiti. Uz Keep možete bilježiti i svoje misli jer prepoznaje govor i pretvara ga u tekst.

Dakle, moći će se u tekstu u Keepu podcrtati neki pojam ili riječ, podebljati rečenicu, staviti nešto u kurziv, precrtati. Ono što je bitno za istaknuti je da će nova značajka biti dostupna na novostvorenim bilješkama, ne i na postojećim.

Dostupnost formatiranja teksta u Keepu primijetit ćete kad se pojavi podcrtano "A" na gornjoj QWERTY alatnoj traci nakon ikone palete. Nakon što dodirnete to polje pojavit će vam se alatna traka koja nudi H1 i H2 odnosno različite opcije naslova, a zatim slijede ikone za formatiranje teksta podebljanim, kurzivom, podcrtanim i precrtanim stilom.