JOŠ NIJE SVE GOTOVO

MICROSOFTOVA SLUŽBENA ODLUKA: Zatvorit će Xbox 360 Store

Autor Davor Dakić

Trgovinu će zatvoriti u srpnju 2024., ali svoje omiljene igre moći ćete nastaviti igrati

Izvor: xbox

U studenom će biti 18 godina otkako je Microsoft lansirao gaming konzolu Xbox 360. Bila je to konzola koja je mnogima po prvi put omogućila igranje i povezivanje s prijateljima diljem svijeta.

Tijekom godina nastale su priče o igračima koji su pronašli doživotnu ljubav prema igrama, počevši od Kamea, Gears of War, Fable 2 i drugih Xbox 360 klasika. Mnogi obožavatelji nastavljaju igrati svoje omiljene Xbox 360 igre na konzoli Xbox 360 ili na novijim kompatibilnim konzolama.

Izvor: xbox

Ipak, od 29. srpnja 2024. godine Xbox će prestati podržavati mogućnost kupnje novih igara, DLC-a i drugog zabavnog sadržaja iz Xbox 360 Storea na konzoli i putem Xbox 360 Marketplace (marketplace.xbox.com).

Zbog toga niti aplikacija Microsoft Movies & TV više neće funkcionirati na Xbox 360, što znači da TV i filmski sadržaj više neće biti vidljiv na vašem Xbox 360 nakon 29. srpnja 2024. Od sada do srpnja 2024. možete nastaviti s kupnjom igara i DLC-a u Xbox 360 Storeu i na Xbox 360 Marketplaceu.

Izvor: xbox

Iz Microsofta umiriju korisnike riječima kako ova promjena neće utjecati na mogućnost igranja igara za Xbox 360 ili DLC-a koji su već kupili. Xbox 360 sadržaj igre koji je prethodno kupljen i dalje će biti dostupan za igranje, ne samo na Xbox 360 konzolama već i preko Xbox One i Xbox Series X|S uređaja putem kompatibilnosti sa starijim verzijama.

Puno se toga promijenilo od lansiranja Xbox 360 u 2005. godini Tehnologija je evoluirala, očekivanja od igrača su se promijenila. Ono što se nije promijenilo i neće je daljnja mogućnost igranja sadržaja koji ste već kupili na željenom uređaju. I dalje ćete se moći igrati i ponovno preuzeti prethodno kupljeni sadržaj i povezati se s prijateljima.

Izvor: xbox

Čak i nakon srpnja 2024. i dalje ćete moći igrati igre i povezivati se s prijateljima putem podrške za više igrača na igrama koje ste kupili, sve dok izdavač i dalje podržava mrežne poslužitelje. I dalje možete spremati svoje igre i napredak u oblak, a ako odlučite nastaviti bilo koju od tih dostupnih igara na Xbox One ili Xbox Series X|S ta će se spremanja u oblak prenijeti.

Izvor: xbox

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI