Touch to Search

ISPROBAJTE OVE ZNAČAJKE: Za bolje iskustvo uz Chrome na telefonu

Autor Igor Martić

Značajke su namijenjene za brzo pronalaženje informacija u Chromeu

Izvor: Google

Uz prijedloge za pretraživanje i aktualne teme moći ćete puno bolje iskoristiti web preglednik Chrome na svom mobilnom uređaju. To je naročito korisno dok ste u pokretu. Lakše ćete pronaći informacije koje tražite, a možda vam je potrebna inspiracija za putovanja.

Ideja za sljedeću pretragu

Kada u Chromeu na iOS-u ili Androidu kliknete na adresnu traku sada ćete vidjeti relevantne prijedloge za pretraživanje. Možda čitate članak o Japanu dok planirate sljedeće putovanje. Kada kliknete adresnu traku vidjet ćete novi odjeljak s oznakom "Povezano s ovom stranicom" s prijedlozima za druga pretraživanja — poput lokalnih restorana ili turističkih atrakcija u Japanu.

Izvor: Google

Pogledajte što je u trendu

Izravno u adresnoj traci Chromea na Androidu od sada možete vidjeti aktualna Google pretraživanja. Samo otvorite novu karticu, dodirnite adresnu traku i pomaknite se prema dolje da vidite što je u trendu. Možete kliknuti na popularno pretraživanje kako biste vidjeli rezultate pretraživanja za tu temu i saznali više o njoj. Ova značajka dolazi u Chrome na Apple iOS uređaje kasnije ove godine.

Izvor: Google

Pronađite srodna pretraživanja

Prije nekoliko godina Google je predstavio Touch to Search na Androidu kako biste mogli brzo pretraživati riječ ili izraz izravno s web stranice. Sada možete pronaći i srodna (slična) pretraživanja pomoću Touch to Search (Dodirnite za pretraživanje).

Izvor: Google

Ako čitate članak i naiđete na temu o kojoj želite saznati više koristeći opciju Dodirnite za pretraživanje sada ćete vidjeti vrtuljak povezanih pretraživanja tako da možete brzo pronaći više informacija o tome. Evo kako omogućiti Touch to Search na Androidu:

Otvorite aplikaciju Chrome Chrome. U adresnu traku upišite ono što tražite. Dodirnite dobiveni rezultat, kliknite na Go (Idi) ili Continue (Nastavi).

Na iPhoneu ili iPadu otvorite aplikaciju Chrome. U adresnu traku na vrhu unesite ono što želite pretraživati. Dodirnite rezultat ili dodirnite Go (Idi).

Više prijedloga prilikom pretraživanja

Kada počnete tipkati u adresnu traku Chromea na svom telefonu sada ćete vidjeti 10 (umjesto 6) prijedloga koji će vam pomoći u pretraživanju. Najrelevantniji prijedlozi pojavit će se prvi, a do više opcija možete pristupiti scrollanjem (listanjem). Ova je značajka već od prije dostupna na Androidu, a od sada je dostupna i korisnicima iOS-a.

Izvor: Google