PRILIKA ZA IGRU

OBRANITE ZEMLJU: Uz pomoć AR tehnologije spasite planet

Popularna video igra "Space Invaders" puni 45 godina

Izvor: Google

Kako bi proslavili veliki jubilej Taito i Google udružuju se kako bi stvorili novu impresivnu AR igru, u kojoj možete braniti Zemlju iz svog susjedstva.

U čast 45. obljetnice kultne igre "Space Invaders" Goofle se udružio s TAITO-om, razvojnim programerom za igre, i Unit9 kako bismo pretvorili svijet u igralište - zahvaljujući proširenoj stvarnosti (AR).

“Space Invaders: World Defense” je mobilna igra za Android i iOS, poziva igrače iz cijelog svijeta da izađu van i brane Zemlju. Space Invaders pojavljuju se iz zgrada i krovova, skrivaju se iza građevina i lebde na nebu. Kroz globalno impresivno igranje igrači iz cijelog svijeta moraju raditi zajedno kako bi spasili planet.

Igrači istražuju svoja susjedstva kako bi otkrili nove Space Invaderse i osvojili bodove tako što će ih uništiti. Mogu otključati posebna pojačanja, natjecati se s prijateljima za najbolji rezultat u blizini svoje lokacije i podijeliti svoja postignuća na društvenim mrežama pomoću AR selfija.

Igru pokreću Googleov ARCore i Geospatial API koristeći neposrednu okolinu igrača kao i obližnje zgrade, krajolike i druge arhitektonske elemente za dizajniranje privlačnih razina u stvarnom svijetu s AR i na ekranu samo s 3D. Imerzivno igranje prilagođava se stvarnom svijetu igrača, uključujući lokaciju, vrijeme i lokalno vrijeme.

Izvor: Google

Proširena stvarnost (AR) spaja fizički i digitalni svijet, mijenja način na koji ljudi kupuju, uče, igraju se i komuniciraju sa sadržajem. Brendovi i kreatori mogu koristiti AR kako bi svoj sadržaj približili ljudima i pomogli im da dožive svijet u potpuno novoj dimenziji.

Nedavno je Google najavio Geospatial Creator koji razvojnim programerima, kreatorima i animatorima omogućuje jednostavno stvaranje i objavljivanje impresivnih AR iskustava temeljenih na lokaciji, bez potrebe za kodiranjem, i to u alatima koje već poznaju i vole: Unity i Adobe Aero.

SPACE INVADERS: World Defense - Defend your neighborhood in augmented reality
Izvor: Youtube

Ako želite spasiti planet preuzmite igricu na Android ili iOS pridružite se redovima elitnih obrambenih snaga Zemlje kako biste se natjecali u svom susjedstvu za najveći rezultat.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI