KAO PRAVI MJESEC

ISPUNITE SI ŽELJU Prošećite se po Mjesecu

Autor Ivan Vukić

Spektakularni divovski globus nudi priliku da zakoračite na Mjesečevu površinu

Izvor: Marca Studio Inc / Ferrari / Profimedia

I to bez napuštanja Zemlje! Svi koji traže nova uzbuđenja uskoro bi mogli osjetiti kako je hodati po Mjesecu, Zemljinom satelitu u kojeg vrlo često gledamo. Ne, ne morate skupljati novce za putovanje privatnom raketom Elona Muska.

U zadivljujućem divovskom tematskom parku Mjesec će biti dostupan na četiri lokacije – u Europi, Aziji, Bliskom istoku te SAD-u. Dizajneri „Mjesec“ najavljuju kao najveću svjetsku sferu. Bit će to gigantska reprodukcija Zemljinog satelita.

Izvor: Marca Studio Inc / Ferrari / Profimedia

Izvor: Marca Studio Inc / Ferrari / Profimedia

Model Mjeseca dosezat će visinu od 224 metra i imat će 198 metara u promjeru. Nazvan je jednostavno – Mjesec (Moon). Unutar sfere nalazit će se hotel i zabavni sadržaji kao i ogromna reprodukcija mjesečeve površine od četiri hektara.

Gosti će za 500 dolara, koliko će koštati ulazak, moći provesti 90 minuta istražujući buduću svjetsku atrakciju zajedno s kraterima, stjenovitom površinom nalik Mjesecu i zgradama baza. Bit će to opsežno i potpuno operativno iskustvo lunarne kolonije.

Izvor: Marca Studio Inc / Ferrari / Profimedia

Izvor: Marca Studio Inc / Ferrari / Profimedia

Prijevoz preko terena uključivat će Moon buggy. Projekt će ponuditi zabavu, obrazovanje, atrakcije, okoliš, tehnologije i na neki način svemirski turizam. Odmaralište je zamisao kanadskih dizajnera i poduzetnika Michaela Hendersona i Sandre Matthews.

Dvojac kaže da će se Moon usredotočiti na arhitekturu, inženjering, dizajn i umjetnost te ponuditi suvremeno, futurističko i jedinstveno odredište za 10 milijuna gostiju, koliko ih očekuju godišnje. Sam projekt će koštati 5 milijardi dolara, a sve bi trebalo biti gotovo za četiri godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI