Pametne platforme

VRIJEME JE ZA KRAJ PRIČE: YouTube ukida Stories

Autor Ivan Vukić

Uklonit će mogućnost dodavanja novih priča 26. lipnja 2023.

YouTube Shorts
Izvor: Youtube

YouTube, koji je u vlasništvu Googlea, najavio je da će se video značajka Stories samo za mobilne uređaje početi ukidati u lipnju, pri čemu tvrtka pokušava potaknuti kreatore sadržaja na kratke forme i alternative zajednici.

Stories su videozapisi kratke forme s rokom trajanja od sedam dana koji su dostupni korisnicima s više od 10.000 pretplatnika. Značajka je pokrenuta 2018. sa sadržajem predstavljenim u sličnom formatu kao privremeni videozapisi na platformama uključujući Snapchat i Instagram.

U obavijesti za korisnike, prenosi Mobile World Live, YouTube je objasnio da će ukloniti mogućnost dodavanja novih priča 26. lipnja 2023., a postovi koji su već objavljeni na taj datum nestaju čim isteknu.

Izvor: YOUTUBE CREATORS

Stories "odlazi" kako bi dao prioritet "ključnim značajkama" na platformi, a to su kratki filmovi, objave u zajednici, dugotrajni sadržaj i usluga emitiranja uživo. YouTube je gurnuo svoju opciju Shorts i objave zajednice specifične za publiku kao glavne alternative za korisnike priča.

"Među kreatorima koji koriste i postove [zajednice] i priče, postovi u prosjeku privlače višestruko više komentara i lajkova u usporedbi s pričama", dodaje se, dok se primjećuje novačenje pretplatnika, 60-sekundna ograničena usluga Shorts nadmašila je svoju uslugu koja će uskoro biti ugašena.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI