brze izmjene kadrova

ZA APPLE IPAD: Final Cut Pro i Logic Pro

Autor Krunoslav Ćosić

Dva nova alata pomoći će audio i video kreatorima

Izvor: Apple

Appleove Pro aplikacije predstavljaju moćne značajke dizajnirane za iPad kako bi isporučile ultimativni mobilni studio za kreatore videa i glazbe. Final Cut Pro i Logic Pro za iPad bit će dostupni u App Storeu kao pretplate od utorka, 23. svibnja 2023.

Kreatori videa i glazbe moći će osloboditi svoju kreativnost na nove načine koji su mogući samo na iPadu. Final Cut Pro i Logic Pro za iPad donose potpuno nova sučelja osjetljiva na dodir koja korisnicima omogućuju da poboljšaju svoj tijek rada s neposrednošću i intuitivnošću Multi-Toucha.

Izvor: Apple

Final Cut Pro za iPad predstavlja snažan skup alata za video kreatore za snimanje, uređivanje, dovršavanje i dijeljenje, sve s jednog prijenosnog uređaja. Logic Pro za iPad stavlja moć profesionalne glazbene kreacije u ruke kreatora — bez obzira gdje se nalazi — s kompletnom zbirkom sofisticiranih alata za pisanje pjesama, stvaranje ritmova, snimanje, uređivanje i miksanje.

Final Cut Pro za iPad

Final Cut Pro za iPad predstavlja potpuno novo sučelje osjetljivo na dodir i intuitivne alate — otključavanje novih radnih procesa za kreatore videa. Novi jog kotačić čini proces uređivanja lakšim nego ikad i omogućuje korisnicima interakciju sa sadržajem na potpuno nove načine.

Uz kretanje Magnetskom vremenskom trakom moguće je premještati isječke i raditi brze izmjene kadrova samo dodirom prsta, a uz neposrednost i intuitivnost Multi-Touch gesti. Uz Live Drawing korisnici mogu crtati i pisati izravno na video sadržaju koristeći Apple Pencil.

Na iPadu Pro s M2 čipom, uz Apple Pencil, korisnici mogu brzo pregledati snimke, bez dodirivanja zaslona. Također mogu ubrzati svoje tijekove rada dodavanjem Magic Keyboard ili Smart Keyboard Folio za korištenje tipkovnih naredbi.

Kreatori mogu gledati i uređivati zadivljujuće HDR videozapise, koristeći Liquid Retina XDR zaslon na 12,9-inčnom iPad Pro uređaju i primijeniti boju ocjene s točnošću pomoću referentnog načina rada.

Logic Pro za iPad

Logic Pro za iPad kombinira snagu Logic Pro alata s prenosivošću iPada kako bi se otključale sveobuhvatne profesionalne aplikacije za stvaranje glazbe. Uz Multi-Touch geste kreatori glazbe mogu svirati softverske instrumente i prirodno komunicirati s kontrolama kao i kretati se složenim projektima uz zumiranje prstima i pomicanje prstima.

Plug-in Tiles stavljaju najkorisnije kontrole na dohvat ruke kreatora, što olakšava brzo oblikovanje zvukova. Uz ugrađene mikrofone na iPadu, korisnici mogu snimati glasovne ili instrumentalne snimke, a s pet mikrofona studijske kvalitete na iPadu Pro korisnici mogu pretvoriti gotovo svaki prostor u studio za snimanje.

Kreatori također mogu obaviti precizna uređivanja i crtati detaljnu automatizaciju zapisa pomoću Apple Pencila te povezati Smart Keyboard Folio ili Magic Keyboard za korištenje ključnih naredbi koje ubrzavaju posao.