ZA AMATERE I PROFIĆE

MUSICLM: Tekstualne opise može pretvoriti u glazbu

Autor Igor Martić

Uz pomoć umjetne inteligencije pretvorite svoje ideje u glazbu

Izvor: Google

U siječnju je Google najavio MusicLM, novi eksperimentalni AI alat koji vaše tekstualne opise može pretvoriti u glazbu. Od sada se možete prijaviti i isprobati ga u AI Test Kitchenu na webu, Androidu ili iOS-u.

Samo upišite upit kao što je "duhovit jazz za večeru" i MusicLM će za vas stvoriti dvije verzije pjesme. Možete slušati obje i dati lajk pjesmi koja vam se više sviđa, što će pomoći u poboljšanju modela.

Izvor: Google

Izvor: Google

Google radi s glazbenicima na prikupljanju ranih povratnih informacija vezanih uz MusicLM te vjeruju da se odgovorna inovacija ne događa sama po sebi. Radili su s glazbenicima poput Dana Deacona i organizirali su radionice kako bi vidjeli kako ova tehnologija može osnažiti kreativni proces.

Pogledajte iza kulise zvučnog umjetnika, umjetnika Google Arts & Culture in Residence i Googleove istraživače koji istražuju mogućnosti MusicLM-a.

Music LM Artist workshop with AI Test Kitchen & Google Arts & Culture Lab
Izvor: Youtube

Bilo da ste profesionalni glazbenik ili tek počinjete MusicLM je eksperimentalni alat koji vam može pomoći da izrazite svoju kreativnost. Prijavite se za testiranje MusicLM-a. AI Test Kitchen je mjesto gdje ljudi mogu doživjeti i dati povratne informacije o nekim od Googleovih najnovijih AI tehnologija.

Izvor: aitestkitchen.withgoogle.com