za team lidere

POVEĆAVA PRODUKTIVNOST: Copilot alat u Microsoft Viva

Autor Krunoslav Ćosić

Copilot pruža potpuno nov način razumijevanja i angažiranja radne snage

Izvor: Microsoft

Microsoft je najavio uvođenje novog Copilot alata u Microsoft Viva. Namijenjen je team liderima i pomoći će im izgraditi bolje angažirane zaposlenike. Omogućuje liderima potpuno nov način da razumiju i angažiraju svoje zaposlenike nudeći jasnoću o prioritetima, obogaćujući veze i otkrivajući nove uvide.

Smatra se kako oslanjanje samo na produktivnost guši kreativnost zaposlenika, ograničava timski rad i povećava njihovo izgaranje (burnout). Copilot alat će pomoći pojedincima da budu produktivniji. Microsoft, nakon lansiranja Copilota u Microsoft 365, uvodi Copilot i na Microsoft Viva kako bi pomogao liderima da izgrade angažiranije radne snage.

Copilot in Viva Goals pojednostavljuje postavljanje ciljeva vodeći lidere kroz proces postavljanja ciljeva i ključnih rezultata (OKR) i također pojednostavljuje upravljanje ciljevima u organizaciji. Ova nova značajka može pružiti preporučene ciljeve iz plana ili strategijskog dokumenta i sažeti napredak cilja.

Izvor: Microsoft

Copilot u Viva Engage pomaže liderima u stvaranju primamljivih i inspirativnih postova iz jednostavnih uputa ili trending tema unutar radnih zajednica i razgovora. Lideri mogu koristiti Copilota za analizu mjera angažmana, procjenu osjećaja i preporuku odgovora.

Copilot u Viva Topics pomaže korisnicima da se brže uhvate u koštac sa određenom temom generiranjem sažetka i nudi odgovore na temelju više dokumenata povezanih s temom. Copilot u Microsoft Vivi također nudi prilagođene zbirke Viva Learninga i koncizne sažetke znanja za potrebe usvajanja vještina ili obuka.

Na primjer, Viva Topics omogućuje zaposlenicima učenje o važnim temama i povezanim projektima putem razgovornog interfacea, dok Copilot in Answers pomaže u konstrukciji specifičnih pitanja i njihovoj kategorizaciji, istovremeno pomažući stručnjacima u izradi potpunih odgovora.

Izvor: Microsoft

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI