Pametne platforme

NOVI SUPER MARIO: Film se gleda i na Twitteru

Autor Smartlife

Netko je na Twitter postavio The Super Mario Bros. Movie, koji je za kratko vrijeme privukao ogromnu gledanost

Izvor: Youtube

Skoro 10 milijuna ljudi pogledalo je novi Super Mario film - na Twitteru!? Ako ste tijekom vikenda koristili Twitter imali ste priliku učiniti nešto što se ne događa baš često – pogledati piratsku kopiju filma The Super Mario Bros. Film (The Super Mario Bros. Movie) u cijelosti.

U petak je korisnik Twittera ilegalno objavio naslov koji se trenutno prikazuje u kinima, a platforma je odgovorila tek u nedjelju. Film je uklonjen, korisnik suspendiran, ali ne prije nego što ga je uspjelo pogledati gotovo 10 milijuna ljudi.

Izvor: NINTENDO / ILLUMINATION / UNIVERSAL PICTURES

Naravno, postavljanje piratskih kopija na društvene mreže nije ništa čudno, korisnici Twittera već su imali prilike pogledati The Fast and The Furious: Tokyo Drift ili Avatar. No, tada su ti filmovi bili podijeljeni na dvominutne isječke, puštane u nizu threadova, a ovoga puta bila su potrebna samo dva - jedan za prvi sat filma i jedan za preostale 32 minute.

Zašto se to nije dogodilo prije? Odgovor je vrlo jednostavan, društvena mreža u vlasništvu Elona Muska omogućuje Twitter Blue pretplatnicima upload snimaka u trajanju do 60 minuta putem stranice, odnosno do 10 minuta putem aplikacije.

Unatoč velikoj gledanosti piratske kopije The Super Mario Bros. Film je "pukao" u kinima gdje je zaradio više od milijardu dolara. Ostaje za vidjeti hoće li Nintendo tako vidjeti situaciju ili je tužba u pripremi. Ova tvrtka slovi kao jedan od najagresivnijih boraca za zaštitu svojih intelektualnih prava.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI