ZA BOLJI DOŽIVLJAJ

NOVOSTI ZA KORISNIKE TELEGRAMA: Pozadine, dijeljenje mapa i linkova

Autor Ivan Vukić

Mape za chat se mogu dijeliti, dostupne su prilagođene pozadine

Izvor: telegram

Najnovije ažuriranje aplikacije za dopisivanje Telegram omogućuje korisnicima dijeljenje cijelih mapa za chat s jednom vezom, stvaranje prilagođenih pozadina za pojedinačne chatove, korištenje web-aplikacija u bilo kojem chatu i još više toga.

Mape za chat koje se mogu dijeliti

Mape za chat sada se mogu dijeliti s vezom (link) pozivajući prijatelje ili kolege u desetke radnih grupa, zbirke kanala s vijestima i više. Jednim dodirom će prijatelji dodati mapu i odmah se pridružiti svim njezinim chatovima.

Izvor: telegram

Svaka mapa za chat podržava više linkova za pozivnice koje omogućuju pristup različitim chatovima. Kada stvarate vezu, odaberite razgovore koje želite uključiti i dajte im jedinstveno ime koje će odgovarati, kao što su pripravnici ili menadžeri.

Možete uključiti bilo koje javne razgovore kao i bilo koje razgovore u kojima imate administratorska prava za dodavanje osoba. Ako dodate još razgovora u svoju mapu i ažurirate vezu, članovi će vidjeti prijedlog da se pridruže novim razgovorima. Za izradu mape otvorite Postavke > Mape za razgovor.

Izvor: telegram

Prilagođene pozadine

Vaše omiljene fotografije i kombinacije boja mogu postati prilagođene pozadine u određenim razgovorima kako bi razgovorima dali dodatnu osobnost i istaknuli ih. Nakon postavljanja pozadine u chatu će biti poslana posebna poruka koja omogućuje vašem partneru za chat da doda istu pozadinu na svoju stranu – ili može izraditi vlastitu.

Izvor: telegram

Možete postaviti prilagođenu pozadinu u bilo kojem 1-na-1 chatu. Za postavljanje prilagođene pozadine dodirnite 'Postavi pozadinu' u zaglavlju chata na Androidu ili otvorite profil i dodirnite 'Promijeni pozadinu' na iOS-u.

Bolji roboti

Telegram roboti mogu ugostiti besprijekorne web aplikacije donoseći usluge i uslužne programe milijunima korisnika – ove web aplikacije sada se mogu pokrenuti u bilo kojem chatu.

Web aplikacijama botova koje podržavaju ovu značajku može se pristupiti putem izravne veze ili spominjanjem korisničkog imena bota u bilo kojem chatu na Telegramu. Na primjer, pokušajte upisati @durgerkingbot (nakon čega slijedi razmak) u bilo kojem chatu — ili objavite ovu vezu: https://t.me/DurgerKingBot/menu

Kada se pokrenu u grupi, web-aplikacije sada mogu podržavati značajke suradnje i više igrača za članove. Ovo dodatno proširuje ionako ogromne mogućnosti za programere i trgovce trećih strana na Telegramu — besplatno za sve. Provjerite API i počnite graditi.

Izvor: telegram

Pretplatite se na @BotNews za najnovija ažuriranja o Telegram botovima. Botovi sada mogu koristiti kolekcionarska korisnička imena — uključujući poveznice bez sufiksa -bot. Također možete kupiti Telegram Premium za sebe ili ga pokloniti drugima putem Fragmenta.

Brzo listanje za privitke

Izbornik privitaka sada se pomiče super velikom brzinom, baš kao i dijeljeni mediji. Povucite prema dolje traku datuma za putovanje kroz vrijeme.

Izvor: telegram

Pročitajte vrijeme u temama

U grupama od manje od 100 članova s omogućenim temama potvrde o čitanju sada pokazuju kada su vaše poruke pročitali drugi članovi grupe.

Poboljšana sučelja

Od sada „Send When Online“ zahtijeva manje dodira – u chatovima gdje možete vidjeti kada je vaš partner zadnji put viđen držite gumb Pošalji. Možete stvoriti grupe bez dodavanja članova odmah – u slučaju da prvo želite postaviti dopuštenja i prikvačiti nekoliko poruka.

Na najnovijim iPhone uređajima profilne slike imaju novu animaciju – glatko klize u dinamički otok kada se pomičete po profilima i info stranicama.

Izvor: telegram