Nuna i Lisica

NEVER ALONE: Iskoristite priliku za gratis PC igru

Autor Krunoslav Ćosić

Nemojte nikada biti sami poruka je igre dostupne preko Epic Games trgovine

Izvor: Epic Games

Never Alone (Kisima Ingitchuna) omogućuje doživljaj epskog putovanja Nune i Foxa dok traže izvor vječne mećave koja prijeti opstanku svega što su ikada poznavali. Indie igra ocijenjena s vrlo dobrom ocjenom 4,1 je atmosferska platforma slagalica razvijena u suradnji s Iñupiatom, domorodačkim narodom Aljaske.

Podloga igre je izvučena iz tradicionalne priče koju dijele generacije na Aljasci. 40-ak domorodaca i starješina, pripovjedači i članovi zajednice pridonijeli su izradi igre ocijenjene s mnogim nagradama poput najbolje debitantske igre te igre s velikim utjecajem.

Izvor: Epic Games

Pobrinite se za oba lika u načinu igranja za jednog igrača ili igrajte zajedno s prijateljem dok hodate kroz smrznutu tundru, preskačete opasne sante leda, plivate kroz podvodne špilje i suočavate se s neprijateljima koji su i čudni i poznati. Napomena: lokalno zajedničko igranje zahtijeva najmanje jedan Xbox 360 ili ekvivalentni kontroler za igru.

Istraživat ćete okruženja koja ulijevaju strahopoštovanje, činiti herojska djela i upoznati legendarne likove iz priča o Iñupiaqu — a sve će vam ispričati majstor pripovjedač na govornom jeziku Iñupiaqa.

Izvor: Epic Games

Igrajte i kao Nuna i kao Lisica — prebacujte se između dva suputnika u bilo kojem trenutku jednim pritiskom na gumb ili igrajte rame uz rame u lokalnom co-op modu dok se oslanjate na jedinstvene vještine svakog lika kako biste uspjeli u svojoj misiji.

Nuna se može penjati po ljestvama i užadi, pomicati teške prepreke i bacati svoju bolu na mete kako bi riješila zagonetke. Lisica može proći kroz mala područja koja Nuna ne može dosegnuti, penjati se po zidovima i skakati u velike visine.

S obzirom da se radi o PC igri nešto starijeg datuma moći će se igrati i na sporijim PC konfiguracijama koje imaju minimalno Windows 7, uz procesor Intel Core 2 Duo E4500 @ 2.2GHz ili AMD Athlon 64 X2 5600+ @ 2.8 GHz. Računalo treba imati samo 2 GB radne i 3 GB slobodne memorije na disku.

Izvor: Epic Games

Što se tiče grafike pobrinite se da bude barem GeForce 240 GT ili Radeon HD 6570; iako bi GeForce GTX 650 Ti ili Radeon HD 7790 bilo ugodnije rješenje. Potreban vam je i račun za Epic Games kako biste do 27. travnja 2023. besplatno preuzeli igru Never Alone (Kisima Ingitchuna) na svoje računalo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI