Dijeljenje u blizini

JEDNOSTAVNO DIJELITE DATOTEKE: Između Android uređaja i Windows računala

Samo preuzmite i instalirajte aplikaciju Nearby Share Beta na svoje računalo

Izvor: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

U 2020. Google je pokrenuo Nearby Share (Dijeljenje u blizini) kao brz i jednostavan način dijeljenja datoteka na vlastitim uređajima i s prijateljima koji su u blizini. Dostupna na gotovo 3 milijarde aktivnih Android uređaja Nearby Share omogućuje brzo slanje i primanje sadržaja preko Android telefona, tableta i Chromebooka.

Značajku je Google unaprijedio, za sada kao beza verziju. Aplikacija Nearby Share Beta za Windows pomaže dijeliti datoteke između Android uređaja i Windows računala tako da još više vaših uređaja može bolje raditi zajedno.

Kako koristiti dijeljenje u blizini s Windows računalom?

Nearby Share Beta za Windows jednostavno je za postaviti. Samo preuzmite i instalirajte aplikaciju Nearby Share Beta na svoje računalo. Zatim ćete moći slati datoteke na obližnje Android uređaje ili slati datoteke na svoje računalo na temelju postavki vidljivosti vašeg uređaja.

Izvor: Google

Nearby Share Beta radi s vašim Windows računalom bez obzira je li aplikacija otvorena na radnoj površini ili radi u pozadini. Slanje fotografije, videa ili dokumenta s vašeg računala na obližnji Android uređaj jednostavno je poput povlačenja i ispuštanja u aplikaciju ili odabirom "Pošalji s dijeljenjem u blizini" (Send with Nearby Share) u izborniku desnom tipkom miša. Samo odaberite s kojim Android uređajima želite dijeliti datoteke s popisa koji će se pojaviti.

Slanje datoteka na vlastite uređaje još je brže. Sve dok su oba uređaja prijavljena na vaš Google račun prijenosi datoteka automatski se prihvaćaju — čak i ako vam je zaslon isključen.

Izvor: Google

Za dijeljenje s Android uređaja na računalo samo provjerite radi li aplikacija Nearby Share Beta na računalu. Zatim na sadržaju koji želite poslati jednostavno odaberite Dijeli.

U beta načinu rada, što znači da značajka još nije u potpunosti dovršena ali je funkcionalna, Nearby Share za Windows računala podržava dijeljenje sadržaja s Android pametnim telefonima i tabletima. Google najavljuje da će proširiti službenu podršku za dijeljenje sadržaja s drugim uređajima iz Google ekosustava.

Bilo da se radi o dijeljenju fotografije, veze ili dokumenta postoji mnogo načina na koje vam dijeljenje u blizini može pomoći tijekom dana.