aplikacija za sve

NIJE JASNO ŠTO TO ZNAČI: Twitter više nije neovisna tvrtka

Musk je prvo osnovao tri tvrtke s varijacijama na "X Holdings"

Elon Musk
Izvor: Shutterstock

Twitter više ne postoji kao neovisna tvrtka, nakon što je spojen s novoformiranom „tvrtkom ljuskom“ pod nazivom X Corp., prema podnesku američkog suda od 4. travnja, ali nije jasno što to znači za tvrtku društvenih medija.

Vlasnik Twittera Elon Musk objavio je taj potez s jednim znakom "X". Bloomberg je izvijestio da bi Musk mogao koristiti marku X kao dio nastojanja da stvori "aplikaciju za sve" sličnu WeChatu Tencent Holdingsa ili je koristiti kao nadređenu strukturu za svoje različite tvrtke kao što su Tesla i SpaceX, što bi bilo slično matičnoj tvrtki Google Abeceda.

Krajem prošle godine tvitao je "kupnja Twittera je ubrzanje stvaranja X-a, aplikacije za sve", prenosi Mobile World Live. Bloomberg je naveo da je Musk prvo osnovao tri tvrtke s varijacijama na "X Holdings" u travnju 2022. kao dio svoje ponude za kupnju Twittera prije nego što je X Corp. osnovan 9. ožujka. Twitterovo spajanje s X Corp. podneseno je 15. ožujka, prema pisanju novinske agencije.

Podnesak od 4. travnja pred okružnim sudom u SAD-u odnosio se na tužbu koju je prošle godine podnijela Laura Loomer protiv bivšeg izvršnog direktora Twittera Jacka Dorseyja.

Elon Musk opisao je svoje kratko vrijeme vođenja Twittera kao bolno i stresno, dok je otvarao niz pitanja u improviziranom intervjuu za BBC uključujući masovna otpuštanja u tvrtki, potencijalnu buduću prodaju, regulaciju umjetne inteligencije i poboljšanje performansi pod njegovim vodstvom.

Intervju, koji je BBC opisao kao odobren u "posljednjem trenutku", emitiran je uživo iz Twitterovog sjedišta na njegovom kanalu vijesti kao i streaman do 3 milijuna ljudi na platformi društvenih medija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI