PUZZLE

NE PROPUSTITE: Igra shapez je upravo besplatna

Autor Davor Dakić

Ali, besplatna je još samo nekoliko dana pa požurite i preuzmite igru u svoju bibiloteku

Izvor: Epic Games

S visokom ocjenom 4,7 PC igra shapez je igra o izgradnji tvornica za automatizaciju stvaranja i obradu sve složenijih oblika na beskonačno rastućoj mapi. Puzzle single player igra, za koju će vam biti potrebno računalo s minimalno 300 MB, što znači da nije zahtjevna, može se igrati na Windows 10 64-bitni.

Potrebno je samo 2 GB radne memorije te procesor na taktu od 2 GHz. Ne morate brinuti o grafici jer ćete igru moći igrati na gotovo svakom računalu, što se tiče podržane GPU.

Volite li igre automatizacije onda ste na pravom mjestu jer je shapez opuštena igra u kojoj morate graditi tvornice za automatiziranu proizvodnju geometrijskih oblika. Kako razina raste, oblici postaju sve složeniji, a vi se morate raširiti na beskonačnoj karti.

Izvor: Epic Games

I kao da to nije dovoljno također morate proizvoditi eksponencijalno više da biste zadovoljili zahtjeve - jedino što pomaže je skaliranje. Dok na početku morate samo obraditi oblike kasnije ćete ih morati obojiti - izdvajanjem i miješanjem boja.

Evo što igrači kažu o shapezu:

Ova igra je sjajna - divno se provodim igrajući, a vrijeme je brzo proletjelo, napisao je YouTuber Northernlion dok Notch, tvorac Minecrafta, kaže "stvarno bih trebao spavati, ali mislim da sam upravo shvatio kako napraviti računalo u shapezu. Jedan igrač je napisao da mu je ova igra ukrala život i ne želim je natrag. Vrlo opuštena tvornička igra mu ne dopušta da prestane činiti svoje linije učinkovitijima.

Shapez je u Epic Games trgovini besplatan za preuzimanje do 13. travnja 2023., a cijena igre je inače 9,99 eura.

Izvor: Epic Games

Izvor: Epic Games