ISKORISTITE PRILIKU

DUSKERS: Igra je sedam dana besplatna za preuzimanje

Autor Ivan Vukić

Pilot ulazi u napuštene svemirske brodove kako bi pronašao sredstva za preživljavanje

Izvor: Epic Games

Dok ulazi u brodove ustanovit će kako je svemir postao ogromno groblje. Indie video igra Duskers je single player strateška simulacija u kojoj ste operater bespilotne letjelice, okružen starom odvratnom tehnologijom koja vam služi kao jedine oči i uši za vanjski svijet.

Ono što čujete dolazi putem daljinskog mikrofona. Ono što vidite je kako svaki dron vidi svijet. Senzori pokreta govore vam da nešto postoji, ali ne i što. A kada izdajete naredbe, to radite putem sučelja naredbenog retka.

Izvor: Epic Games

U video igri Duskers morate nadograditi bespilotne letjelice, dronove pa čak i obaviti nadogradnje brodova. Ali opasna stvorenja vrebaju u ovim napuštenim brodovima, a oružje je rijetkost pa ćete možda morati smisliti pametan način da istražite vojnu ispostavu koristeći samo senzor pokreta i mamac.

Ali čak i ako pronađete način senzor na koji se oslanjate može se pokvariti ili vam može ponestati mamaca. Čak i signal kamere vašeg drona može početi otkazivati. Uobičajena strategija ne može se dugo koristiti pa ćete se morati neprestano prilagođavati.

Izvor: Epic Games

Duskers je smješten u proceduralno generirani svemir, a kada umrete gubite sve. Ne samo da se trebate brinuti o opasnostima koje vas čekaju u ruševinama već i o tome da ne ostanete bez goriva ili dijelova za modificiranje vaših dronova i broda.

Sami ste, izolirani u mračnim dijelovima svemira. Samo ako budete koncentrirani i provjerite što piše u brodskim dnevnicima koji su ostali neoštećeni možete sastaviti slagalicu i shvatiti što se na tom mjestu prethodno dogodilo.

Cijena za video igru Duskers je 17,99 eura, a u Epic Games trgovini je besplatna za preuzimanje do 2. ožujka 2023.