GOOGLE POMAŽE

6 GOOGLEOVIH ALATA: Uvelike olakšavaju svakodnevnu matematiku

Autor Ivan Vukić

Google Lens, Search i Maps pomažu ako imate poteškoće s učenjem mnogima ne baš dragog predmeta

Izvor: Google

Čak i ako se ne bavite matematikom kao dijelom svog posla, svatko se u nekom trenutku mora baviti brojkama koje čine svakodnevni život. Ovisno o vašem znanju matematike, to može biti i izazov.

Srećom, postoji nekoliko alata koji mogu pomoći kako biste lakše upravljali svojim svakodnevnim susretima s matematikom.

Google objektiv (Lens)

Zapnete li oko problema s domaćom zadaćom možete koristiti Google Lens jednostavnim fotografiranjem jednadžbe. Dobit ćete upute korak po korak i detaljne raščlambe koje pomažu razumjeti koncepte.

Izvor: Google

Google Search

Provjerite kako se pravilno izgovaraju brojevi. Kad vidite velike brojeve može biti teško pretočiti ih u riječi. Ako postoji neki broj za koji niste sasvim sigurni kako ga napisati ili izgovoriti, samo upišite broj i dodajte "=engleski" na kraj pretraživanja.

Na primjer, 1,603,633=engleski daje rezultat "jedan milijun šest stotina tri tisuće šest stotina trideset i tri."

Izvor: Google

Izračunajte napojnice s lakoćom

Mnogima je brzo računanje nezgodno. Nakon zabavne večere s prijateljima neki osjetite paniku jer ne znaju izračunati napojnicu. Nakon što sam naučite kako koristiti značajku kalkulator napojnica u Pretraživanju (Search(, strah od kraja obroka mnogima će nestati.

Izvor: Google

Jednostavno potražite "kalkulator napojnice" (tip calculator), unesite cijenu svog obroka i postotak koji želite dati kao napojnicu. Možete i ravnomjerno podijeliti račun s prijateljima.

Brzo rješavajte jednadžbe

Naizgled jednostavni zadaci poput dijeljenja i množenja mnogima nisu jednostavni, napisala je Ivy Levine u Google blogu. Kad ima jednadžbu koju mora brzo riješiti ona ju upiše u pretraživanje. Ako želi izračunati .84 / .26 X 100 poslužit će se Google tražilicom. Ne samo što će dobiti odgovor nego će pokazati i kako da s povjerenjem riješi problem.

Izvor: Google

Google karte

Live View u Google kartama (Maps) pomaže mnogima da vizualiziraju svoje okruženje i lakše se orijentiraju pomoću AR strelica tako da ne gube vrijeme smišljajući u kojem smjeru trebaju ići.

Biti točan može biti izazov za svakoga bez obzira na to je li mu matematika jača strana. Postavljanje podsjetnika za odlazak u Google kartama na iOS-u štedi mnogima vrijeme i smanjuje stres. Samo unesete svoje odredište, označite način prijevoza kojim idete i postavite željeno vrijeme dolaska. Google karte reći će vam točno u koje vrijeme trebate krenuti i obavještavat će vas kada je vrijeme za krenuti.