SJEDALO I EKRAN

LUKSUZNI SIMULATOR VOŽNJE: Studio Casti DrivePod

Autor Igor Martić

Na platformi je postavljeno sjedalo prilagodljivo oblikom i završnom obradom

Izvor: Studiocasti

Igrači koje vole utrke s automobilima mogli bi jednog dana sjediti u zadivljujućem novom simulatoru. Vrhunski DrivePod ima podesivo sjedalo s potpunim trkaćim pojasom plus upravljač u stilu Formule 1.

Tu su i aluminijske izbušene papučice kao u prvom automobilu dok se ispred gamera nalazi ogroman panoramski zaslon. Dolazi s metalnim okvirom boje šampanjca u kojem se nalazi zaslon i odgovarajući podesivi stup upravljača.

DrivePod je nevjerojatno realističan profesionalni simulator vožnje dizajniran da osigura jedinstvene, visokoadrenalinske emocije i iskustvo ronjenja. Razvijen je kroz niz testova koji su uključivali profesionalne inženjere i vozače koji se mogu pohvaliti visokom tehnološkom stručnošću.

Izvor: Studiocasti

Zanimljiv je zaštitni znak DrivePoda. Zamišljen je kao potpuno prilagodljiv komad namještaja s materijalima i obrisima dizajniranim za korištenje u luksuznim kontekstima.

DrivePod ima dva glavna elementa: jednostavnu platformu u obliku sanjki koja se koristi za podešavanje razmaka između vozača i upravljača i strukturu jedne kutije koja sadrži svu tehnološku opremu, uključujući zakrivljeni zaslon. Sjedalo je na tračnicama koje dopuštaju vozačevom sjedalu da klizi naprijed-nazad kako bi ga vozač mogao namjestiti prema svojoj udobnosti.

Na platformi je postavljeno sjedalo prilagodljivo oblikom i završnom obradom. Stup upravljača pričvršćen je na konstrukciju kutije. Upravljač se može pomaknuti bliže vozaču u prilagođenim položajima.

Izvor: Studiocasti

Želja da se odmaknu od beskrajnih konvencionalnih rješenja – od onih „golih“ gdje je struktura protagonist do verzija „punog tijela“ sa školjkama koje podsjećaju na stvarne automobile potaknula je Studio Casti da minimizira elemente u DrivePodu i pribjegnu originalnim obrisima i površinama u odnosu na proizvode koji su već dostupni na tržištu, kaže Paolo Casti.

Profesionalnu simulaciju trkaćeg natjecanja kreirala je talijanska dizajnerska tvrtka Studio Casti. Simulator je spreman za proizvodnju.

DrivePod
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI