Fleksibilnost spektra

PRVI NA SVIJETU: Qualcomm Snapdragon X75 5G Advanced Modem-RF

Autor Ivan Vukić

Prvi čip za 5G-Advanced potaknut će inovacije u fiksnom bežičnom pristupu, privatnim mrežama, pametnim telefonima, vozilima i industrijskom IoT-u

Izvor: Qualcomm

Novi Snapdragon X75 5G Modem-RF sustav mogao bi biti strateška poluga za proizvođače originalne opreme (OEM) i operatore u mobilnom, računalnom, fiksnom bežičnom pristupu, industrijskom internetu stvari, robotici, automobilskoj industriji, 5G privatnim mrežama i šire.

5G Advanced trebao bi ostvariti puni potencijal 5G-a jer pokreće buduća rješenja za probleme s kojima će se sučeliti krajnji korisnici.

Izvor: Qualcomm

Čipset Snapdragon X75 je prepun revolucionarnih inovacija uključujući:

• to je prvi modem-RF sustav spreman za 5G Advanced
• prvi hardverski tenzorski akcelerator umjetne inteligencije (AI) za 5G s 2,5x poboljšanim performansama AI u usporedbi s prethodnom generacijom
• nova arhitektura modem-antena s prvim konvergentnim mmWave-sub6 primopredajnikom smanjuje otisak ploče za 25 posto i do 20 posto manje potrošnje energije u usporedbi s prethodnom arhitekturom

Izvor: Qualcomm

Transformacija života, industrije

Prilika za 5G Advanced kuca na vrata, a ovo su tri načina na koje su novi Snapdragon X75 Modem-RF sustavi povezani.

1. Spreman je za 5G Advanced

S arhitekturom modernog RF sustava sljedeće generacije spremnom za podršku 5G Advanced novi Snapdragon X75 Modem-RF sustavi namijenjeni su za globalni 5G plan. Sadrži novu troškovno i energetski učinkovitu konvergentnu hardversku arhitekturu mmWave-sub6 koja će donijeti smanjeni otisak ploče, niže troškove, manju složenost ploče i manju potrošnju energije.

Rješenje modem-antena omogućuje proizvođačima originalne opreme stvaranje učinkovitijih i za budućnost spremnih 5G uređaja koji podržavaju 5G značajke za sve ključne vertikale. Stoga Snapdragon X75 predstavlja sljedeće svjetske novosti:

Prvi mmWave-sub6 konvergentni primopredajnik
Prvi hardverski akcelerator za 5G poboljšan AI
Prvo senzor-modem-RF rješenje za upravljanje mmWave snopom

Izvor: Qualcomm

2. Vrhunske 5G performanse

Zahvaljujući AI hardverskom ubrzanju Snapdragon X75 je prvi modem-RF sustav na svijetu s namjenskim AI tensor akceleratorom koji sadrži Qualcomm 5G AI procesor Gen 2 i Qualcomm 5G AI Suite Gen 2. Osim toga, optimiziran je za napredne vremenske rokove obrade modema i slučajeve upotrebe.

S dva i pol puta poboljšanom izvedbom umjetne inteligencije u odnosu na Gen 1 i inovacijama kao što je prva na svijetu tehnologija upravljanja mmWave snopom potpomognuta senzorima — plus GNSS lokacija Gen2 poboljšana umjetnom inteligencijom za precizno pozicioniranje — Snapdragon X75 je dizajniran za vrhunsku 5G i lokacijsku izvedbu.

Izvor: Qualcomm

3. Fleksibilnost spektra

Snapdragon X75 dodatno gura performanse i fleksibilnost spektra s agregacijom od 10 nositelja za mmWave, peterostrukom agregacijom nositelja za sub-6 pojaseva i 5G FDD (dupleks s frekvencijskom podjelom) UL (uplink) MIMO (višestruki ulaz, višestruki izlaz) za velike 5G brzine.

Qualcomm Advanced Modem-RF Software Suite nudi širok raspon naprednih tehnologija za povećanje performansi uključujući pametni odabir mreže i Qualcomm DSDA Gen 2 sa značajkom Dual-Data.

Izvor: Qualcomm

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI