BIT ĆE ZANIMLJIVO!

UŽIVO IZ PARIZA: Google predstavlja svoj odgovor na ChatGPT

Autor Krunoslav Ćosić

„Google presents: Live from Paris“ održat će se 8. veljače 2023. ujutro

Izvor: Youtube

„Ponovno zamišljamo način na koji ljudi traže, istražuju i komuniciraju s informacijama, čineći prirodnijim i intuitivnijim nego ikad prije pronalaženje onoga što vam je potrebno. Pridružite nam se saznajte kako otvaramo veći pristup informacijama za ljude posvuda, putem Pretraživanja, Karti i šire.“

To je kratak opis događaja kojeg će Google održati u srijedu u 8:30, a trebao bi biti odgovor na ChatGPT kojeg je OpenAI predstavio nedavno, a zatim se u priču priključio Microsoft ulaganjem nekoliko milijardi dolara u ChatGPT.

Izvor: Shutterstock

Iako se ne zna sa sigurnošću planira li Google doista lansirati novi proizvod ili uslugu tijekom tog događaja u Parizu, postoje naznake da bi to mogao biti odgovor na OpenAI-jev brzorastući chatbot za umjetnu inteligenciju, ChatGPT.

Kako piše New York Times, Googleova matična tvrtka Alphabet je uključila interni "kod crveno", što znači samo jednu – situacija je ozbiljna. Sve je jasno jer pojavu ChatGPT-a Google može smatrati ozbiljnom prijetnjom koja bi mogla ugroziti poslovanje u području pretraživanja. Kako prenosi CNBC, Google već testira nekoliko novih AI Alata, a spominje se chatbot s nazivom "Apprentice Bard".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI