NAJBOLJA GLAZBA

GRAMMY 2023: Nagrada za najbolju glazbu za video igre

Autor Ivan Vukić

Dodijeljena je po prvi put i nagrada u kategoriji video igara

Izvor: Epic Games

Održan je Grammy 2023, a najnovije izdanje je održano u Los Angelesu. Dodijeljena je ukupno 91 nagrada, a četiri nagrade je osvojila Beyonce (32 nagrade Grammy do sada). Harry Styles je za „Harry's House“ osvojio nagradu za najbolji album godine. Najbolja pjesma godine je Just Like That, a izvodi ju Bonnie Raitt. Samara Joy najbolja je nova umjetnica.

Beyonce
Izvor: CBS / Planet / Profimedia

Uz veći broj glazbenih nagrada, kojima su proglašeni najbolji izvođači i pjesme po raznim kategorijama, po prvi je put dodijeljena nagrada „Best Score Soundtrack for Video Games and Other Interactive Media“.

Nagrada je dodijeljena pod „Music for Visual Media“ u kojoj su još dodijeljene još i nagrade za „Najbolji zvučni zapis kompilacije za vizualne medije“, „Najbolja glazbena podloga za vizualne medije (uključuje film i televiziju)“ te „Najbolja pjesma napisana za vizualne medije“.

„Najbolja glazbena podloga za video igre i druge interaktivne medije“ je nagrada koja se dodjeljuje skladatelju(ima) za originalnu glazbu stvorenu posebno za, ili kao dodatak, video igrama i drugim interaktivnim medijima.

Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök - Launch trailer
Izvor: Youtube

Pobjednik je Stephanie Economou za glazbu u video igri Assassin's Creed Valhalla: Dawn Of Ragnarok. Bili su nominirani još i:

Aliens: Fireteam Elite
Kompozitor: Austin Wintory

Call Of Duty: Vanguard
Kompozitor: Bear McCreary

Marvel's Guardians Of The Galaxy
Kompozitor: Richard Jacques

Old World
Kompozitor: Christopher Tin

Stephanie Economou
Izvor: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia