INSTANT PORUKE

UZ JEDAN DODIR: WhatsApp najavljuje novi način rada kamere

Autor Ivan Vukić

WhatsApp konačno čini praktičnijim snimanje videa

Izvor: Shutterstock

Verzija nadogradnje aplikacije WhatsApp za Android, pod brojem 2.23.2.73, donosi novi način rada kamere. U članku o ažuriranju WhatsApp beta za Android 2.22.24.21 najavljene su informacije o novoj značajci koja je objavljena nekim beta testerima: novi način rada kamere.

Zahvaljujući ovoj značajci možete koristiti kameru s novim iskustvom snimanjem videozapisa bez ruku. Nakon instaliranja ažuriranja WhatsApp za Android 2.23.2.73 (i najnovije verzije 2.23.1.76 iz trgovine Google Play), konačno možemo koristiti novi način rada kamere.

Kao što možete vidjeti na snimci zaslona, kamera je redizajnirana donošenjem mogućnosti prebacivanja u video način rada samo jednim dodirom tako da ne morate dodirivati i držati ekran za snimanje videozapisa.

Izvor: Wabetainfo

Zahvaljujući ovoj značajci (koja se također spominje u službenom dnevniku promjena na Google Play Storeu) WhatsApp konačno čini praktičnijim snimanje videa. Osim toga, sada se možete prebacivati s prednje na stražnju kameru ili obrnuto tijekom snimanja.

Nove značajke su obično dostupne samo odabranoj skupini pojedinaca koji testiraju nove funkcionalnosti WhatsApp aplikacije, ali to ovaj put nije slučaj: neki beta testeri već su mogli koristiti novi način rada kamere, a sada je dostupan svima nakon instaliranja nove verzije.

Osim toga, ovo ažuriranje uključuje sve ispravke grešaka i poboljšanja performansi iz prethodnih verzija 2.23.2 beta.