GAMERI, JAVITE SE

GLOBAL GAME JAM ALGEBRA 2023: Najveće svjetsko natjecanje u izradi videoigara

Autor Krunoslav Ćosić

Visoko učilište Algebra ugostit će uzbudljiv događaj koji će razveseliti gaming zajednicu

Izvor: Krunoslav Ćosić

Najveće svjetsko gamedev natjecanje Global Game Jam se u Zagrebu održava od 3. do 5. veljače 2023. Za sudjelovanje se mogu prijaviti timovi i pojedinci te dobiti priliku za besplatno studiranje na Algebri.

Natjecanje u izradi videoigara simultano se održava na lokacijama diljem svijeta, s desecima tisuća sudionika, takozvanih „jamera“. Global Game Jam konceptom je sličan hackatonu, a glavni cilj je u 48 sati osmisliti video igru prema temi predstavljenoj na početku natjecanja.

Izvor: Algebra

Svaka lokacija koja sudjeluje u natjecanju može dodati svoj specifičan zahtjev koji prati glavnu temu pa će ovogodišnji Global Game Jam Algebra 2023 pred natjecatelje staviti upravo takav dodatni izazov. Mladi će po prvi put u Zagrebu moći pokazati svoje vještine, najavljuje Hrvoje Balen, član Uprave Algebre te dodaje:

„Drago nam je što je upravo Algebri pripala čast ugostiti jedan ovako uzbudljiv događaj za gaming zajednicu. Na području Hrvatske Global Game Jam natjecanja su do sada održana u Rijeci i Novskoj te će Global Game Jam Algebra 2023 biti prvo takvo natjecanje održano u Zagrebu. Ovo je odlična prilika mladima da pokažu svoje vještine, a najbolji od njih imat će ih prilike dalje razvijati zahvaljujući nagradama koje uključuju besplatno ili sufinancirano studiranje na prvoj godini prijediplomskog i diplomskog studija primijenjenog računarstva koje mogu osvojiti na Algebri“.

Hrvoje Balen, Mislav Balković, Tomislav Dominković
Izvor: JOSIP KRIVACIC/www.josipkrivacic.com

Natjecanje Global Game Jam dio je aktivnosti koje će se održavati tijekom Gamedev weekenda, prvog takvog u nizu budućih događanja posvećenih industriji video igara i obrazovanju budućih game developera.

Svi koji tijekom prvog vikenda u veljači posjete Algebru, najveću i najbrže rastuću obrazovnu grupaciju u Hrvatskoj, imat će u sklopu Gamedev weekenda priliku posjetiti dane karijera, izložbu radova gamedev industrije u Hrvatskoj, poslušati panel raspravu o ulozi i potrebama obrazovanja u game development industriji u Hrvatskoj kao i sudjelovati na dva interaktivna predavanja vezana za mogućnost prikupljanja financija za tvrtke i projekte iz raznih postojećih i novih izvora.

Izvor: Algebra

Adam Kovač, stručnjak iz tvrtke 3lateral koja se bavi inovativnim tehnologijama za omogućavanje digitalizacije ljudskog izgleda i pokreta, s okupljenima će podijeliti sve o financijskoj potpori Epic MegaGrant koju dodjeljuje Epic Games i kako ju dobiti.

Predavanje stručnjakinje za EU fondove i osnivačice tvrtke PJR consulting Ane Fresl zainteresiranima će otkriti iz kojih se EU fondova može povući čak 33 milijuna eura za razvoj industrije videoigara te mnoge korisna savjete o tome kako prijaviti projekt na EU natječaje i uspješno ga realizirati.

Više informacija o Global Game Jamu i Gamedev weekendu kao i detaljan program dostupno je na poveznici, a prijave su do 30. siječnja 2023. moguće ovdje.

Izvor: Algebra

Izvor: Algebra