ZA ODREĐENE MODELE

APPLE MUSIC I MERCEDES-BENZ: Spatial Audio za bolje glazbeno iskustvo

Autor Krunoslav Ćosić

Vožnja u automobilu može biti još ugodnija uz kvalitetnu glazbu

Izvor: Mercedes

Apple Music je prije nekoliko dana dostigao 100 milijuna pjesama u svojoj bazi, što je najveći broj koji nudi neki glazbeni streaming servis. Spatial Audio s podrškom za Dolby Atmos od sada je dostupan u vozilima Mercedes-Benz.

Izvor: Apple

Apple Music sa Spatial Audioom dolazi u potpunosti integriran kroz MBUX infotainment sustav. Najprije će u kvaliteti uživati vlasnici modela Mercedes-Maybach S-Class, EQS i EQS SUV kao i EQE, EQE SUV i S-klasa opremajući ova vozila zvukom studijske kvalitete, boljim nego u bilo kojoj koncertnoj dvorani.

Vozač i putnici će dobiti potpuno impresivno iskustvo slušanja s višedimenzionalnim zvukom i jasnoćom. Vlasnici Mercedes-Benza koji su već pretplaćeni na Apple Music dobivaju trenutni pristup izboru pjesama i albuma dostupnih u Spatial Audiju nekih od najvećih svjetskih umjetnika.

Izvor: Apple

Obuhvaća to sve žanrove uključujući hip-hop, country, latino, pop i klasičnu glazbu. Apple Music također nudi odabrane Spatial Audio popise za reprodukciju kao što su Driving in Spatial Audio i Hip-Hop in Spatial Audio.

Dodatno, pretplatnici mogu pristupiti cijelom Apple Musicu katalogu od 100 milijuna pjesama, do tisuća urednički odabranih popisa za reprodukciju i u dnevni odabir najboljih svjetskih glazbenih stručnjaka uključujući sve umjetnike i voditelje koji emitiraju putem globalnih radijskih postaja uživo kroz Apple Music, Apple Music Hits i Apple Music Country.

Izvor: Mercedes

Ograničeno izdanje Mercedes Maybach by Virgil Abloh, nedavno pušten u prodaju, bio je jedan od prvih automobila na svijetu i prvi model u liniji Mercedes Benz koji nudi ovu superiornu, višedimenzionalnu zvučnu kulisu koju pokreće Burmester vrhunski 4D zvučni sustav. Tehnologija će uskoro će biti dostupan i na drugim modelima.

Burmester vrhunski 4D zvučni sustav snage 1750 W uključuje:

• 31 zvučnik, uključujući šest 3D zvučnika koji emitiraju zvuk odozgo, 4 zvučnika u blizini uha na prednjim sjedalima, 18,5-litarski subwoofer
• 8 pretvarača zvuka (dva po sjedalu)
• 2 pojačala

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI