GLAVNA KONFERENCIJA

SDC U SAN FRANCISCU: Okupili su se programeri, kreatori i dizajneri

Autor Krunoslav Ćosić

Ovo su novosti sa Samsungove godišnje konferencije na kojoj je predstavljen i novi One UI 5

Izvor: Samsung

Samsung Developer Conference 22 (SDC) je okupio programere, kreatore i dizajnere kako bi istražili besprijekorna, povezana iskustva koja pokreće Samsung. Tijekom događaja Samsung je podijelio više o svojoj predanosti stvaranju pojednostavljenih korisničkih iskustava uključujući proširenu viziju tvrtke za SmartThings koja se razvija od platforme za povezivanje do pokretača pametnijih stilova života.

Od dublje integracije s Bixbyjem do besprijekornog povezivanja s Matter-kompatibilnim uređajima SmartThings stvara bogatiji, otvoreniji svijet koji svim korisnicima omogućuje da pojednostave svoje veze i svakodnevni život.

Izvor: Samsung

Filozofija tehnologije Calm

Vizija besprijekornog povezivanja nadahnuta je filozofijom tehnologije Calm u kojoj uređaji rade zajedno od prvog trena tako da potrošači mogu uštedjeti vrijeme na postavljanju i odmah pristupiti iskustvu. Kako bi ostvario ovu viziju Samsung je ponovno osmislio SmartThings i njegove povezane usluge i partnerstva uključujući Samsung Hub Everywhere.

Mogućnosti proširuju na cijeli pametni dom s audio i vizualnim podacima kao i SmartThings Energy, SmartThings Pet i SmartThings Cooking. Samsung se također udružio s brendom Philips Hue kako bi integrirao Philips Hue Sync izravno u Galaxy uređaje omogućujući da pametna kućna rasvjeta odgovara glazbi.

Google i Samsung surađuju kako bi korisnicima omogućili pronalaženje i povezivanje svojih uređaja na različitim platformama izgradnjom značajke za više administratora na uređajima s Matter protokolom. Suradnja će u budućnosti dovesti više uređaja i korisnika u povezani dom.

Izvor: Samsung

Bixby servis je dublje integriran sa SmartThings, alatom za programere za izgradnju inteligentnijih iskustava glasovnog korisničkog sučelja. Kao reprezentativna platforma glasovnog asistenta tvrtke Samsung Bixby je evoluirao u AI rješenje na uređaju koje može kontrolirati pojedinačne Galaxy uređaje kao i korištenje više uređaja u cijelom Samsung ekosustavu. Uz novi Bixby Home Studio programeri sada mogu izgraditi različita, prilagođena iskustva za SmartThings platformu.

Novi One UI 5

Predstavljanjem novog One UI 5 Samsung je korisnicima omogućio jednostavnu prilagodbu izgleda i dojma svog uređaja, istovremeno povećavajući produktivnost i pružajući nevjerojatna iskustva na svim uređajima i platformama.

Izvor: Samsung

One UI 5 donosi više personaliziranih iskustava s prilagođenim načinima rada i rutinama te dinamičkim zaključanim zaslonom koji prikazuje više vizualnih prikaza na vašem telefonu, Galaxy Watch pametnom satu i drugim One UI 5 uređajima.

Uz novu značajku Bixby Text Call, Bixby Voice će odgovoriti na pozive u vaše ime i podijeliti upisane poruke s pozivateljem govoreći naglas kao da ste odgovorili. One UI 5 također uvodi nova dnevna zdravstvena rješenja koja pomažu u praćenju zdravlja i dobrobiti iz centraliziranog mjesta. To uključuje Samsung Privileged Health SDK koji programerima omogućuje izradu aplikacija koje iskorištavaju BioActive Sensor na Galaxy Watch pametnim satovima.

Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI