ZA NIŽE CIJENE

QUALCOMM IMA NOVI CILJ: Pametni telefoni početnog i srednjeg razreda

Autor Krunoslav Ćosić

Početni Snapdragon 4 Gen 1 i Snapdragon 6 Gen 1 dva su nova čipseta

Izvor: Mobile world live

Qualcomm je predstavio mobilne platforme koje pokrivaju početne i srednje pametne telefone za koje tvrdi da će donijeti vrhunske mogućnosti većem broju uređaja.

Snapdragon 6 Gen 1 srednjeg ranga fokusiran je na igre, s 35 posto bržim grafičkim renderiranjem i 40 posto većim stopama obrade u odnosu na Snapdragon 695.

Qualcomm je izjavio da je platforma njegova prva serija 6 koja omogućuje računalno HDR video snimanje, s najnovijim AI motorom koji povećava performanse do tri puta u odnosu na svog prethodnika.

Izvor: Qualcomm

Platforma pokreće X62 5G Modem-RF sustav za koji je Qualcomm tvrdio da nudi najveće brzine preuzimanja od 2,9 Gb/s, dok je njegov modul povezivanja FastConnect 6700 kompatibilan s Wi-Fi 6E. Snapdragon 6 Gen 1 integrira trostruki ISP koji omogućuje istovremeno snimanje na razini gigapiksela s tri kamere.

Početni Snapdragon 4 Gen 1 ima do 15 posto poboljšani CPU i do 10 posto poboljšanu grafiku u odnosu na Snapdragon 480 5G. Također uključuje trostruki ISP i sposoban je za snimanje slika od 108 megapiksela.

Qualcomm je naveo da bi prvi uređaji koji pokreću Snapdragon 4 Gen 1 trebali biti lansirani u tekućem kvartalu, a Snapdragon 6 Gen 1 jedinice početkom 2023. godine. Motorola će među prvima koristiti Snapdragon 6 Gen 1 dok Vivo pod-brend iQOO planira koristiti Snapdragon 4 Gen 1.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI