VIDIŠ - PRONAĐEŠ

ŠTO JE TO NOVO U CHROMEU? Novo je pretraživanje pomoću slika

Autor Igor Martić

Stigla je još jedna novost - gledanje PDF-ova na cijelom zaslonu

Izvor: Apple App Store

Uz Google Lens odnosno Objektiv saznat ćete više o slici jer Lens koristi slike umjesto riječi kako bi vam pomogao u pretraživanju. Možete pronaći slične predmete za kupnju, prepoznati biljke i životinje, pretražiti izvor slike i još mnogo toga. Recimo, ispred sebe vidite nešto ali ne znate gdje to kupiti. Fotografirajte i pronađite na Googleu.

Nakon desnog klika na sliku kliknite Pretraži sliku pomoću Google objektiva. Pogledajte rezultate na bočnoj ploči vašeg preglednika te pretražite cijelu sliku ili dio slike.

Izvor: Google

Možete imati bolji pregled detalja u PDF-ovima ukoliko ih otvarate online, a ne u nekom specijaliziranom programu koji vam opterećuje računalo. Naročito ako je hardver u vašem računalu već star i preslab.

Način predstavljanja (Present mode) daje vam prikaz PDF-ova preko cijelog zaslona u vašem pregledniku, što olakšava fokusiranje na detalje, čitanje knjiga i priručnika i predstavljanje drugima.

Otvorite PDF u Google pregledniku, zatim idite na izbornik PDF preglednika (PDF viewer menu) te pritisnite Predstavi (Present).

Izvor: Google

Riješite se brige o slučajnom zatvaranju svih otvorenih kartica odjednom. Nije da vam se to nekad dogodi, zar ne? I nama. Prilagodite “Pri pokretanju” (“On startup”) za automatsko ponovno otvaranje svih kartica koje ste otvorili kad ste izašli iz preglednika Chrome.

U gornjem desnom kutu kliknite na Više pa na Postavke (More > Settings). Kliknite Pri pokretanju (On startup) za prikaz opcija. Pritisnite Nastavi tamo gdje ste stali (Continue where you left off).

Izvor: Google