KORISNA FUNKCIJA

UZ ISTI POKRET PRSTIMA: Zumiranje videa na YouTube platformi

Autor Smartlife

Postoji i jedno ali – funkciju neće moći svi koristiti

Izvor: Youtube

YouTube je svojim korisnicima donio eksperimentalnu funkciju Pinch to zoom koja omogućava zumiranje videa, slično kao što to možete napraviti u Instagram objavama ili u galeriji svog telefona.

Kako objašnjava YouTube da bi koristili novu funkciju korisnici mogu jednostavno "uštipnuti video player s dva prsta kako bi uvećali i umanjili prikaz“.

Korisnicima je već dugo vremena omogućeno da uštipnu video player kako bi im se prikaz uvećao na cijeli ekran, a nova funkcija omogućava da nastavite dalje zumiranje, nakon čega ćete moći prstom pomjerati sliku kako bi se fokusirali na određeni dio videa.

Izvor: Youtube

Nažalost, nova eksperimentalna funkcija nije dostupna svima. Rezervirana je samo za Premium korisnike koji će imati priliku da je testiraju do 1. rujna - nešto manje od mjesec dana - a kompanija će za to vreme prikupiti potrebne podatke, ispraviti greške i odlučiti hoće li Pinch to Zoom postati standardna funkcija.

Ako ste YouTube Premium pretplatnik novu funkciju zumiranja možete pronaći tako što ćete otići u izbornik s postavkamm (bilo na vašem telefonu ili pregledniku na računalu). Funkcija se nalazi u dijelu Try new features.

Ostaje nam vidjeti hoće li Pinch to zoom postati standardna funkcija na platformi kao i hoće li ju dobiti YouTube korisnici koji ne plaćaju pretplatu. Optimisti smo - sve funkcije koje su do sada prošle kroz Try new features su postale standardne, a YouTube je nedavno najavio da će korisnicima donijeti prikaz najzanimljivijeg dijela videa, što je bila funkcija rezervirana samo za Premium pretplatnike.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI