EA Sports FC

FIFA 23: Posljednja koja će nositi taj naziv

Autor Smartlife

Objavljen je prvi trailer za igru koja predstavlja kraj jedne ere

Izvor: EA SPORTS

Prvi trailer za nadolazeću popularnu nogometnu igru je stigao. FIFA 23 će predstavljati kraj jedne ere zbog raskida suradnje FIFA-e s kompanijom EA Sports.

Suradnja između kompanije EA Sports i Međunarodne federacije nogometnih asocijacija je trajala 30 godina. Ipak, zbog visokih naknada za licenciranje FIFA 23 će biti posljednja igra napravljena u njihovoj suradnji. To je velika šteta za ljubitelje ovog naslova jer je posljednjih godina ova igra doživjela svoj vrhunac, a EA Sports je itekako unaprijedio igru.

EA će nastaviti godišnje izbacivati svoju novu nogometnu igru, ali pod rebrendiranim naslovom EA Sports FC. Sve funkcije će biti tu, samo pod drugim nazivom i bez licenci. Ipak, do tada, pogledajmo što nas čeka u posljednjem FIFA naslovu koji će izaći 30. rujna 2022. godine i koji je već dostupan za prednarudžbe.

Tehnologija Hypermotion, koja je krasila FIFA 22 igru, ove će godine dobiti svoje poboljšanje pod nazivom Hypermotion 2. Novost je i što će FIFA 23 uključivati i ženske ogometne timove, a u okviru turnira će biti moguće odabrati međunarodne turnire između muškaraca i žena.

Izvor: EA SPORTS

Cross-play funkcije dostupne su na više načina - korisnici PS5 i Xbox Series konzola kao i PC igrači moći će igrati međusobno baš kao i PS4 i Xbox One igrači. Iz kompanije su naveli da FIFA 23, zahvaljujući Hypermotion 2 tehnologiji, "pomjera granice realnosti" koristeći "milijune podataka" za kreiranje "novih animacija u realnom vremenu".

Što se tiče igranja, to znači da će gejmeri dobiti "najprirodnije i najrealnije kretanje igrača i lopte". Hypermotion 2 tehnologija će biti dostupna samo na računalima i konzolama nove generacije. Igrači će moći doživjeti vrhunac međunarodnog sporta jer EA Sports donosi FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru i FIFA Svjetsko prvenstvo za žene u Australiji i Novom Zelandu kao DLC nakon lansiranja igre - bez dodatnih troškova.

FIFA 23 Reveal Trailer | The World’s Game
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI