POKAŽITE KREATIVNOST

SPACE TYCOON NA ROBLOXU: Virtualno igralište za metaversum zabavu

Autor Krunoslav Ćosić

Korisnici mogu dizajnirati proizvode poput pametnih telefona, televizora i kućanskih aparata

Izvor: Samsung

Samsung je najavio lansiranje Space Tycoona, virtualnog prostora u kojem korisnici mogu stvarati, igrati igrice i dijeliti iskustva koristeći Samsungove proizvode. Moguće je dizajniranje proizvoda poput pametnih telefona, televizora i kućanskih aparata.

Samsung Space Tycoon je virtualno igralište izgrađeno unutar globalne metaverse platforme Roblox. Usluga je namijenjena korisnicima generacije Z kako bi dobili integrirano, metaverzalno iskustvo u kojem mogu stvarati i uživati u svojim vlastitim Samsung proizvodima. Samsungov cilj je omogućiti korisnicima generacije Z da iskuse marku i komuniciraju jedni s drugima.

Izvor: Samsung

Space Tycoon sastoji se od tri posebna područja za igru: Mining Zone koristi se za nabavu resursa, Shop za kupnju predmeta igre dok se u Labu obavlja proizvodnja. Uz Samsung Space Station koristi se i istraživački laboratorij u kojem izvanzemaljski likovi provode istraživanja o Samsungovim najnovijim proizvodima.

U Space Tycoonu, korištenjem iskopanih resursa, korisnici mogu dizajnirati razne Samsungove proizvode — od pametnih telefona Galaxy do raznih TV-a i kućanskih aparata. Omogućena je i kupnja ili nadogradnja stavki u igrama. Korisnici mogu postati kreativni počevši od proizvoda iz stvarnog života i preuređujući ih kako bi postali gadgeti u igri.

Izvor: Samsung

Primjerice, sklopivi pametni telefon Galaxy Z Flip može se pretvoriti u torbu ili skuter, usisivač Jet Bot se pretvara u hoverboard dok televizor The Sero može postati helikopter za jednu osobu.

Trenutno je 20-ak Samsungovih proizvoda dostupno u shopu u kojem se boje kupljenih artikala mogu mijenjati nasumično ovisno o postignutim razinama, a Samsung najavljuje da će se nove serije proizvoda redovito ažurirati. Uvest će i sudjelovanje na ekskluzivnim virtualnim zabavama.

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI