Zlokobna atmosfera

THE QUARRY: Horor interaktivne narativne igre

Autor Igor Martić

Stigla je nova igra iz Supermassive Gamesa, oduševit će tinejdžere

Izvor: xbox

Tim koji stoji iza Until Dawn u prodaju je pustio novi naslov The Quarry. Za sve igrače koji nisu upoznati s The Quarry, premisa je jednostavna. Grupa od devet savjetnika za tinejdžerske kampove odluče provesti još jednu noć u ljetnom kampu Hackett's Quarry i prirediti zabavu kako bi proslavili svoju posljednju zajedničku noć.

Ovaj rustikalni kamp, smješten duboko u šumama sjevernog dijela New Yorka, slučajno je lišen mnogih današnjih modernih udobnosti - poput mobilne telefonije. Što bi moglo poći po zlu? Naravno, zabava se brzo okreće na loše jer su savjetnici uronjeni u nepredvidivu noć užasa i nađu se u lovu od strane krvlju natopljenih mještana i nečeg mnogo zlokobnijeg.

The Quarry - Launch Trailer
Izvor: Youtube

Tijekom igre bit ćete prisiljeni donositi nezamislive izbore i odluke koje su često pitanje života ili smrti. U Kamenolomu bilo koji od savjetnika može umrijeti prije nego svane dan.

Kako bis istinski oživjeli iskustvo doveli su postav holivudskih talenata i legendi horora kako bi prenijeli njihovu stručnost na ove likove, uključujući Davida Arquettea („Scream“ franšiza), Ariela Wintera (“Moderna obitelj“), Justicea Smitha (“ Jurski svijet”), Brendu Song (“Dollface”) i još mnoge druge.

Jedno od pitanja koje se ponekad postavlja je zašto jednostavno ne napraviti horor film? Što je to u interaktivnim narativnim igrama koje ih čine tako prikladnima za horor? Srž horora se za Willa Bylesa, direktora u Supermassive Games, svodi na pitanje: “Što biste učinili?” Užas nas izaziva da razmislimo o ovom pitanju u ekstremnim okolnostima i omogućuje nam da vidimo posljedice svojih izbora.

Izvor: xbox

Filmovi i TV emisije su linearni – sve što možemo učiniti je promatrati, a ishod je uvijek isti bez obzira koliko puta pogledate svoj omiljeni horor. Ono što je toliko posebno kod igara je to što su to jedini zabavni medij u kojem ste uistinu u mogućnosti odgovoriti na pitanje "što biste uradili sami“.

U The Quarryju bit ćete suočeni s donošenjem svih vrsta izbora, velikih i malih, koji oblikuju vašu priču i određuju tko će (pre)živjeti i ispričati priču. Neki od ovih izbora jednostavno će utjecati na vaš odnos između vaših kolega savjetnika u kampu dok bi drugi mogli dramatično utjecati na to kako se vaša priča odvija, čak i tko će preživjeti noć.

Izvor: xbox

Bit će zanimljivo vidjeti kakve će odluke igrači donijeti tijekom igranja The Quarrya. Napravili su igru kako bi bila iznimno ponovljiva, s višestrukim razgranatim pričama, opcijama razgovora, dinamikom likova i finalima noći užasa. The Quarry se od sada može preuzeti za Xbox One i Xbox Series X|S u Xbox Storeu.

Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI