SLUŽBENO POTVRĐENO

OVO ĆE RAZVESELITI SVE GAMERE: Igre i za druge platforme

Autor Smartlife

Sony ima zanimljive planove koji sežu sve do 2025. godine

Izvor: Playstation

Sony u sljedeće tri godine planira pola svojih već predstavljenih igara učiniti dostupnima i na drugim platformama – na računalima i mobilnim telefonima. PlayStation first-party igre su jedan od glavnih izvora prihoda za japanskog tehnološkog giganta.

Ogromne količine novca ulažu se u razvoj ovih igara i Sony želi da igrači kupe konzolu ne bi li ih igrali. Ovaj poslovni model se mijenja posljednjih godina jer je sve više i više PlayStation naslova dostupno na računalima. Najnoviji primjer je igra God of War.

Sony se od sada želi jače usredotočiti na predstavljanje svojih naslova na računalima i za mobilne uređaje - predsjednik PlayStation odjela predviđa da će ove platforme dobiti skoro polovinu izdanih naslova do 2025. godine. Želja kompanije o igrama na drugim platformama je nešto što smo već vidjeli posljednjih godina.

"PlayStation Studios je kroz svoju povijest pokazao izvanredne rezultate u stvaranju snažnog portfolija narativno bogatih i grafički impresivnih single-player igara, ali smo se ograničili na prilično uzak dio tržišta", rekao je Jim Ryan, predsjednik SIE, a prenosi VideoGamesChronicle.

Sony PlayStation 5
Izvor: Tatiana Kutina / Alamy / Alamy / Profimedia

Također je napomenuo da bi povećanje dostupnosti igara na većem broju platformi moglo biti "transformativno za kompaniju. Imamo priliku udaljiti se iz situacije u kojoj smo prisutni u samo malom segmentu ukupnog gaming tržišta do toga da budemo prisutni skoro svugdje".

Ryan smatra da će se time, ako to urade kako treba (pametno i na pravi način), značajno povećati broj ljudi koji igraju i uživaju u Sonyjevim igrama. Dakle, velike su šanse da ćemo vidjeti veći broj PlayStation igara na širem skupu platformi, ali mobilne igre su nešto s čime kompanija nije previše eksperimentirala te će biti interesantno vidjeti kakve planove imaju. Inače, Sony želi ukinuti PS4 izdanja do 2025. godine.

Izvor: Sony

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI