IDEALNO ZA MLADE

Hrvatsko rješenje za (buduće) njemačke vozače

Autor Igor Martić

IT tvrtka Q je u suradnji s njemačkim startupom Streamways razvila mobilnu i web aplikaciju

Izvor: Streamways

Aplikacija će pomoći mladim generacijama i polaznicima njemačkih autoškola da lakše svladaju teorijski ispit. Rješenje je lansirano početkom veljače, a trenutno ga koristi 30 autoškola u Njemačkoj. Odlikuje se pristupom mladim generacijama koje su odrasle s digitalnim tehnologijama.

Dvojac iz Njemačke, osnivači Streamwaysa Christian Karstoft i Magnus Werner, na ideju su došli tijekom polaganja svog vozačkog ispita. Primijetili su kako je sustav polaganja vozačkog ispita, kojeg u Njemačkoj svake godine polaže milijun ljudi - zastario.

Polaznici autoškola morali su točno riješiti 1300 pitanja koja je država propisala kao i pet puta uspješno položiti simulaciju samog ispita kako bi dobili pravo izlaska na polaganje teorijskog ispita.

Izvor: Streamways

Vidjeli su prostor i priliku za izgradnju modernije aplikacije prilagođenije mladima i obratili se zagrebačkoj agenciji Q te su u suradnji sa Streamwaysom napravili platformu koja znatno olakšava polaganje vozačkih ispita i čini ga zabavnim.

Čitav proces uz aplikaciju ne izgleda kao učenje već kao igra, a i svaki polaznik može birati kojim tempom želi učiti. Dodatna prednost je što kroz nju i instruktori vožnje mogu pratiti napredak svojih učenika.

Svaka lekcija ima svoj video u duljini od 3 minute u kojem se polaznicima pojašnjava teorijski dio prometnih propisa i pravila. Streamways je optimizirao aplikaciju kako bi korisnike motivirao na kontinuirano učenje, zbog čega nakon svake lekcije rješavaju kviz vezan uz gradivo.

Q je radio na dizajnu i brendingu platforme, patentirao je desktop i mobilnu verziju aplikacije za polaznike kao i desktop verziju za autoškole i administratore.