SAMO REALNO

ŠTO JE TO BEREAL? Francuska aplikacija u pohodu na svijet

Autor Krunoslav Ćosić

Nova aplikacija bez trikova konkurira Instagramu i TikToku

Izvor: BeReal

Aplikaciju BeReal je prije dvije godine, u 2020. godini, razvio Alexis Barreyat, a popularnost joj je tek u 2022. počela rasti. Za to je zaslužna generacija Z (Gen Z), koja nasljeđuje Milenijalce, a prethodi generaciji Alpha. Gen Z su ljudi rođeni u periodu od sredine 90-ih do ranih 2010. godina te su to djeca generacije X.

U opisu aplikacije piše da je BeReal prva nekontrolirana društvena mreža koja dijeli autentične fotografske trenutke. Svakodnevno, u slučajno vrijeme, svi moraju snimiti fotografiju u roku dvije minute. Na taj način ćete prijateljima pokazati gdje se nalazite i što radite u tom trenutku. Možete taj period i produžiti, ako čekate neki bitan trenutak koji će se tek dogoditi, ali ako prođe period duži od dvije minute onda će korisnici biti o tome obaviješteni.

Izvor: BeReal

U trenutku snimanja snimit će se fotografije s prednjom i sa stražnjom kamerom tako da ćete istovremeno snimiti i selfie i ono što se nalazi oko vas. Omogućeno je komentiranje prijateljevih objava, uz pokretanje chata. Reagirajte na BeReal svog prijatelja s RealMoji.

Prateći vaše prijatelje na BeReal moći ćete vidjeti lokaciju na kojoj su vaši prijatelji u tom trenutku. Dakle, s ovom društvenom mrežom odnosno aplikacijom objavit ćete stvarnu situaciju u kojoj se trenutno nalazite.

Aplikaciju BeReal karakterizira stvarni život, bez filtera i uljepšavanja. Stvari su uprave takve kakve i vidite. Na taj ćete način saznati i kako svi vaši prijatelji s društvenih mreža zaista izgledaju. I drugima ćete pokazati sebe u stvarnom svijetu.

BeReal je dostupna za preuzimanje na Android i iOS uređaje, a do sada je iz Googleove trgovine preuzeta više od milijun puta. Za korištenje vam je potreban smartphone s minimalnom verzijom operativnog sustava Android 5.0 odnosno iOS 13. Na Android uređaju zauzet će 74 MB, a na Appleovim 46 MB.