LAKŠI PRIJEVOD

RO(BOT)SKA REVOLUCIJA: Telegram nadogradio funkcionalnost

Autor Ivan Vukić

Aplikacija omogućuje i dodavanje novih jezika za prijevod te pokretne emoji

Izvor: telegram

Od 2015. milijuni ljudi koriste botove za pretvaranje datoteka, kupnju na mreži pa čak i plaćanje poreza. Telegram botovi već podržavaju autorizaciju, obradu plaćanja putem 15 integriranih davatelja plaćanja (s Google Payom i Apple Pay izvan kutije), prikupljanje povratnih informacija, isporuku prilagođenih obavijesti korisnicima i još mnogo toga.

Od sada dodaju potpuno novu dimenziju dajući programerima botova alate za stvaranje beskonačno fleksibilnih sučelja s JavaScriptom, jednim od najpopularnijih programskih jezika na svijetu. Time Telegram botovi mogu u potpunosti zamijeniti bilo koju web stranicu.

Izvor: telegram

Trenutačno konfigurirajte administratore bota

Telegram botovi također mogu rješavati male zadatke poput upravljanja chatom dodavanjem dodatnih značajki, automatizacijom procesa ili pomaganjem moderatorima. Korisnici sada mogu brzo dodati botove u svoju grupu ili kanal izravno iz profila bota i odmah konfigurirati prava i dopuštenja za bota.

Botovi se mogu dodati kanalima samo kao administratori dok se botovi mogu dodati u grupe i kao članovi i kao administratori.

Izvor: telegram

Poboljšan prijevod poruka na iOS-u

Značajka prijevoda unutar aplikacije za iOS uređaje proširena je kako bi podržala prijevode bolje kvalitete s više jezika kao što je ukrajinski – i sada može prevoditi iste jezike kao i Android aplikacija.

Omogućite prijevod odlaskom u Postavke > Jezik da biste dodali namjenski gumb Prevedi u kontekstni izbornik prilikom odabira poruke. Također možete isključiti sve jezike koje govorite tečno – što će sakriti gumb za prevođenje za te poruke.

Izvor: telegram

Poboljšana slika u slici na Androidu

Bilo koji video u Telegramovim mobilnim aplikacijama može se gledati kao Slika u slici tako da možete nastaviti razgovarati dok gledate prijenose uživo ili video s mačkama. Ovo Telegramovo ažuriranje dodaje poboljšanja prozoru playera na Androidu – stisnite prste kako biste promijenili njegovu veličinu, dodirnite X da biste ga brzo zatvorili i uživajte u novom zaobljenom dizajnu.

Videozapisi u kombinaciji slika u slici rade u aplikacijama Telegrama na svim platformama – uključujući iOS, macOS i Telegram Desktop.

Izvor: telegram

Nove animacije

Sučelje za promjenu vašeg telefonskog broja u Postavkama ima novi izgled, s animiranim patkama koje će vas provesti kroz proces. Promjena ažuriranja telefonskog broja vašeg računa na koje Telegram šalje buduće kodove za prijavu te svi vaši razgovori, mediji i druge postavke ostat će potpuno isti.

Izvor: telegram

Neophodno je ažurirati svoj broj kako biste uvijek mogli primati kodove za prijavu i pristupiti svom računu. Možete ga jednostavno promijeniti dodirom na svoj telefonski broj u Postavkama.

Više animiranih emojija

Ako tražite emoji hrane koja se kreće jednostavno pošaljite poruku s jednim emotikonom da biste dobili jedan od ovih u chatu: