BON, JAMES BOND

IZLOŽBA O TAJNOM AGENTU 007 Više od 30 automobila, brodova i zrakoplova

Autor Krunoslav Ćosić

Izložba Bond in Motion održava se u Petersenovom automobilskom muzeju u Los Angelesu

Izvor: Petersen Automotive Museum/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zbirka vozila koja je vozio poznati tajni agent James Bond najveća je ikada izložena u SAD-u u isto vrijeme, a sadržavat će više od 30 ikonskih vozila - automobila, brodova i zrakoplova.

Moći će se vidjeti neki od najpoznatijih legendarnih vozila tajnog agenta, a izložba se otvara upravo na početak izlaska 25. po redu 007 filma No Time To Die. Izložba Bond in Motion bit će smještena u Velikom salonu obitelji Petersens Mullin i trajat će od 25. rujna 2021. do 30. listopada 2022. godine. Film u hrvatska kina stiže 30. rujna 2021.

Izvor: Petersen Automotive Museum/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Izvor: Petersen Automotive Museum/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Film iz EON Productions Alberta R. Broccolija, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM) i Universal Pictures International režirao je Cary Joji Fukunaga, a 007 agenta glumi Daniel Craig koji se vraća za svoj peti film kao James Bond 007 Iana Fleminga.

Napisali su ga Neal Purvis i Robert Wade (Spectre, Skyfall), Cary Joji Fukunaga i Phoebe Waller-Bridge (Killing Eve, Fleabag). Film će biti globalno objavljen od 30. rujna 2021. u Velikoj Britaniji putem Universal Pictures Internationala i 8. listopada u SAD-u putem MGM-a putem njihovog bannera United Artists Releasing.

Izvor: Petersen Automotive Museum/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U filmu Za smrt nema vremena Bond je napustio aktivnu službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Njegov mir je kratkotrajan kada se pojavi njegov stari prijatelj Felix Leiter iz CIA-e koji traži pomoć. Pokazalo se da je misija spašavanja otetog znanstvenika daleko podmuklija nego što se očekivalo, što je odvelo Bonda na trag tajanstvenog zlikovca naoružanog opasnom novom tehnologijom.

U novom James Bond filmu Za smrt nema vremena mogu se vidjeti Nokia telefoni iz HMD Globala, i to na najtežem testu. Pojavljuju se modeli Nokia 3310 te Nokia XR20 - čvrsta, elastična i otporna na život.

Nokia XR20 može izdržati na nevjerojatnim temperaturama od 55 °C ili na zaleđenim skijaškim stazama od –20 °C, a može čak podnijeti strme padove do 1,8 m kao i do sat vremena pod vodom. Ovaj Android pametni telefon dolazi s četiri godine sigurnosnih ažuriranja i do tri godine nadogradnje softvera.