OVO SU NOVOSTI

PS5 I PS4 AŽURIRANJE SOFTVERA: Dostupno je na globalnoj razini

Autor Krunoslav Ćosić

Podrška za promjenjivu brzinu osvježavanja na PS5 dolazi u mjesecima koji su pred nama

Izvor: Sony

Sony PlayStation 4 i PlayStation 5 dobili su ažuriranje, a ovo su neke od novih značajki koje su dobile Sonyjeve igraće konzole. PS5 će omogućiti promjenjive brzine osvježavanja na televizorima kompatibilnim s HDMI 2.1 i PC monitorima.

PS5 igrači s računima registriranim u SAD-u i u Ujedinjenom Kraljevstvu moći će testirati značajku glasovnih naredbi koja im omogućuje pronalaženje i otvaranje igara, aplikacija i postavki kao i kontrolu reprodukcije medija svojim glasom (postavke samo na engleskom jeziku).

Izvor: Playstation

Poboljšanja aplikacije PS i PS Remote Play

Sony postupno uvodi mogućnost za korisnike aplikacije PS da kreiraju ili se pridruže otvorenim i zatvorenim zabavama i putem aplikacije. Također su ažurirani PS App Game Base UI kako bi se olakšao pristup značajkama Prijatelji, zabave i razmjene poruka, pružajući dosljedno iskustvo igrača s PS5.

Izvor: Playstation

Korisnici mobilne aplikacije PS Remote Play mogu uživati u novom "tamnom načinu rada" na temelju postavki telefona i birati između novih jezika čitača zaslona za iOS i Android, uključujući portugalski (Brazil i Portugal), finski, švedski, turski, grčki, tajlandski i kineski (tradicionalni i pojednostavljeni).

Podrška za varijabilnu brzinu osvježavanja za PS5

Varijabilna brzina osvježavanja (VRR) planira se objaviti na PS5 u narednim mjesecima. Na televizorima kompatibilnim s HDMI 2.1 i PC monitorima, VRR dinamički sinkronizira stopu osvježavanja zaslona s grafičkim izlazom konzole PS5. To poboljšava vizualne performanse za PS5 igre minimiziranjem ili eliminacijom vizualnih artefakata kao što su problemi s tempom okvira i screen tearing.

Igranje u mnogim PS5 naslovima čini se glatkijim jer se scene trenutno renderiraju, grafika izgleda jasnija, a kašnjenje je smanjeno. Prethodno objavljene PS5 igre mogu se u potpunosti optimizirati za VRR putem zakrpe za igru, a buduće igre mogu uključivati VRR podršku pri lansiranju.

Izvor: Playstation

Kao dodatnu opciju možete odabrati primjenu VRR-a na PS5 igre koje ga ne podržavaju. Ova značajka može poboljšati kvalitetu videa za neke igre. Ako to rezultira bilo kakvim neočekivanim vizualnim efektima možete isključiti ovu opciju u bilo kojem trenutku. I VRR i ova sekundarna opcija mogu se uključiti ili isključiti.

Imajte na umu da se rezultati mogu razlikovati ovisno o TV-u koji koristite i igri koju igrate. Sony će uskoro podijeliti više detalja uključujući neke od igara koje će omogućiti VRR podršku putem zakrpe za igru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI